„ДАНИ РУСКЕ КУЛТУРЕ“ – „ДАНИ ХЕРОЈА СА КОШАРА“

Удружење српско-руског пријатељства „Род“ организоваће се поводом Дана општине Врбас манифестацију „Дани руске културе“.

Вишедневни програм поводом октобарских свечаности, између осталог посвећен и трагично настрадалом Драгану Грубићу, назван „Дани хероја са Кошара“, почеће у петак, 15. октобра, отварањем изложбе под називом „Чета писаца“, на којој ће бити додељене захвалнице за ауторе најбољих литерарних и ликовних радова пристиглих на конкурс који је за тему имао Русију.

Наредног дана, у суботу 16. октобра, од 11.00 до 12.00 часова, на гроб Драгана Грубића као и на спомен обележја страдалим у свим ратовима, биће положени венци, док ће од 12.30 часова, у дворишту Градског музеја Врбаса, бити организован још један програм са гостима: Гораном и Душаном Ђукићем, Владом Глођовићем и Валентином Чизмар.

У недељу, 17. октобра у 17.00 и 19.00 часова, у биоскопу „Југославија“, биће емитовани руски ратни филмови „Казнени батаљон“ и „Ми смо из будућности“.

За понедељак, 18. октобар у 17.00 часова, заказана је свечана академија „Хероји са Кошара“. Учествују: пуковници Ратко Вујадиновић и Душко Шљиванчанин, као и борци јединице „Громови“ ВРС, док у културном делу програма наступају: хор „Бачки певачи“, „Мон Мираш“ из Суботице и КУД „Цар Душан Силни“ из Фекетића. 

Извор: Општина Врбас