DANUBIUS FOOD PLANET OD 11. MAJA DO 3. JUNA U NOVOM SADU H

Na drugom po redu Festivalu nacionalnih kuhinja Danubius Food Planet, koji će biti održan od 11. maja do 3. juna u Novom Sadu, posetici će imati priliku da probaju kulinarske specijalitete različitih zemalja, upoznaju njihovu kulturnu baštinu, kao i da uživaju u njihovoj tradicionalnoj i savremenoj muzici.

Novosađanima i gostima biće ponuđen bogat i raznovrstan program, svakog dana će se predstavljati druga zemlja. Prvog dana će svoju nacionalnu kuhinju prezentovati Crna Gora, najavljuju organizatori.

– Ovo je dobra prilika da se predstave strane ambasade i privredne komore sa nacionalnim kuhinjama i kulturnim baštinama zemalja iz kojih dolaze. Želimo da u svet pošaljemo lepu sliku iz Novog Sada, a posebno nam je drago što turistički pokazatelji govore da strani turisti sve više dolaze u naš grad – izjavio je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević na konferenciji organizovanoj povodom najave te manifestacije.

Tematika festivala na Trgu slobode u Novom Sadu, koji organizuju Color Media Communications, Ninamedia, Subsidium i HBO Color Media Events, uz podršku Grada Novog Sada, jeste promovisanje nacionalnih kuhinja zemalja iz čitavog sveta.

Generalni pokrovitelj festivala, kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius, proslaviće će značajan jubilej, 100 godina postojanja, sa svim posetiocima. Vek postojanja je značajan jubilej za fabriku ali i za mlinarsku industriju u Srbiji jer je malo fabrika koje toliko dugo traju i uspešno posluju.

Program svečanog otvaranja:

17h – svečano otvaranje – Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novog Sada

17:05 – obraćanje Predraga Markovića, generalnog direktora Danubiusa

17:15 – nastup plesnog kluba “Partizan 2”

17:25 – predstavljanje Crne Gore

– obraćanje generalnog konzula Crne Gore u Srbiji, Miodraga Kankaraša

17:35 – nastup Duo gitara – Srđan Bulatović i Darko Nikčević – tradicionalne i moderne crnogorske pesme i degustacija crnogorskih specijaliteta

 

Извор : Тањуг