ДЕБЕЉАЧКИ: ПОЉОПРИВРЕДА ЈЕ НАШ ПРИОРИТЕТ

Општина Србобран започела је у понедељак са уређењем најдужег атарског пута међу пољопривредним парцелама у КО Србобран. На ред је дошло уређење 15 километара дуге деонице која спаја делове атара према Суботици и Бечеју, коју су и сами пољопривредници у контактима са локалном самоуправом означили као једну од најважнијих атарских веза. 

„У току претходне и у новој буџетској години определили смо 40 милиона динара за уређење атарских путева, што ће бити довољно за сређивање 30 километара разних деоница. Атарски путеви биће уређени онако како смо то чинили и у претходном периоду, биће насипани струганим асфалтом, који се показао као јако добро решење, много трајније и издржљивије. То нема је веома важно јер те путеве сада не користе само пољопривредници, већ и они који у нашем атару имају викендице, салаше и неке друге некретнине. Прилаз тим објектима је био јако тежак путничким возилима, поготово кад су путеви влажни. Наставићемо, наравно, и у наредном периоду да се бавимо пољопривредницима и њиховим захтевима, да разговарамо са људима и проналазимо решења за унапређење пољопривреде. Мислим да је такав однос према пољопривреди на корист свих грађана општине Србобран и зато је она наш приоритет“, рекао је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, обилазећи данас са сарадницима надаљски атар и атарски пут који води ка викенд зони код канала ДТД.

Путеви који су већ урађени, тренутно се раде или чекају да дођу на ред, изабрани су након разговора са самим пољопривредним произвођачима, а неки су се правци и сами наметнули својом фреквентношћу.

„Важно је да напоменем, јуче смо започели радове да јако фреквентном атарском путу, који спаја делове атара према Суботици и Бечеју, и као такав је од стране наших пољопривредника означен као врло значајан. Јако нам је важно да пољопривредници осете подршку са наше стране, јер је то грана привреде која је доминантна у нашој локалној заједници. У комуникацији са њима помажу месне заједнице у сва три насељена места, како би се уважили интереси и захтеви наших пољопривредних произвођача. Такође, важно нам је и да улажемо у викенд зоне, јер сматрамо да Србобран има добру перспективу за развој тог вида туризма у будућности. Викендице које добију овакав пут аутоматски добијају на вредности и постају занимљиве за посетиоце, али и за нове улагаче“, додао је Дебељачки.

Председник Савета МЗ Турија, Милош Јовановић, најавио је радове у КО овог места. „После поменуте најдуже деонице у Србобрану, следећа је у Турији, а то је пут који води ка Сиригу. Туријци су се у понедељак сами организовали и равнали својим машинама овај пут, уз неколико прикључних путева, што је за сваку похвалу и говори о јединству локалних људи. И ова деоница је у плану да буде насипана гребаним асфалтом, након чега ће локални пољопривредници, али и сви други наши грађани, добити квалитетнију саобраћајницу и краћу везу са Новим Садом“, рекао је Јовановић. Заједно са Дебељачким и Јовановићем, атарске путеве обишли су Нинослав Јокановић и Слободан Субић, чланови Савета МЗ Србобран.

Извор: Општина Србобран