ДЕЧЈИ КОНЦЕРТ У КВАРТУ – НА ДАР ДАМАМА ЗА ОСМИ МАРТ

Поводом Осмог марта, ученици музичке школе Креативни М кутак са својим наставницима, у суботу деветог марта 2019. уприличили су концерт за маме, тете, баке и комшинице из кварта Лимана 2, односно, на отвореном простору иза просторија школе у Ресавској 4. Неки су наступили у акустичној верзији, а неки на струју. Најважније је да су имали вољу и жељу да нешто подаре од срца, спрам својих могућности. Помогле су им флаутисткиње из Музичке школе „Исидор Бајић”. Снимала их је телевизија, и заиста су то заслужили.

У дворишту су били паркирани бицикли, тротинети, дечја колица и колица за пијацу, а све пролазнике је та том месту зауставила ова најслађа дружина. Јер, њима је немогуће одолети!

Капнула је и понека суза – кад тако мале ручице нешто одсвирају, то је заиста величанствено. Некима је био први наступ, а неки су чак и сами увежбали композиције. Није толико ни важно да ли је савршено или не, битно је целокупно искуство и да се однекуд почне. Да поменемо малу Леону која се није видела из бубњева, али их је одсвирала.

На крају концерта, и публици и учесницима су подељене бомбоне, а главног „кривца” осмомартовског концерта у кварту – Предрага Ђурића, нисмо смели да питамо како је технички успео да напоље изнесе све те столице, каблове, озвучење и остало. Ваљда кад се жели, онда се и може. А није први пут да се уверимо како Креативни М кутак – може много, јер све раде опуштено и са мнооого љубави!

 

Текст и фотографије: В. Раонић;