ДЕЛА ДРАГОЉУБА ТРИНДИЋА У ПЕЋИНАЧКОМ КЦ

Након још једног успеха на Смотри ликовних стваралаца аматера Срема у Инђији, наш познати уметник Драгољуб Триндић је на позив Културног центра Пећинци изложио своје уметничке радове у холу ове културне установе.

Како нам је рекла Бранислава Трифуновић стручни сарадник у Културном центру, повод за поставку је био управо пласман на Покрајинску смотру, а међу изложеним сликама посетиоци су у прилици да погледају и награђену слику „То свако од нас може бити“ која говори пре свега о актуелној епидемиолошкој ситуацији.

„У холу Културног центра изложено је 17 слика и могу да се виде сваки дан све до краја новембра. У питању су различити опуси настали у различитом временском периоду које покривају бројне теме и бројне стилове сликања. Као што се може видети, уметник се успешно остварио како у поентализму и реализму, тако и у некој врсти неоекспресионизма. Његов колорит је изузетно богат и то је одлика његове личне уметничке поетике. Такође, бројне су и теме и садржаји, тако да за сваког постоји нека слика која ће му посебно привући пажњу. Током ове изложбе покушаћемо да привучемо пре свега младе, да дођу и упознају се са основама сликарства, а уједно и да виде колико један сликар аматер сопственим залагањем и радом на себи може да постигне и далеко да стигне“ – изјавила је Трифуновић.

Драгољуб Триндић из Карловчића већ годинама представља општину Пећинци на Зонским и Покрајинским смотрама ликовних стваралаца Срема и Војводине, носилац је бројних награда, а самостално излаже од 2000. године. На међународној сцени појавио се 2013. године прво у Бергаму у Италији, исте године и у Лос Анђелесу у САД, а у мају ове године посетиоци широм света били су у прилици да се упознају са његовим радом путем виртуелне изложбе коју је организовала Њујоршка галерија Артиос.

На Покрајинској смотри ликовних уметника аматера Војводине 15. новембра у Бачкој Паланци, нашу општину представљаће слика Драгољуба Триндића „То свако од нас може бити“, као и слика „Безнађе“ младе ауторке Иване Петковић.

Извор: Општина Пећинци