ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ МАЂАРСКЕ СУТРА У АПАТИНУ

Делегација општине Шолтвадкерт из Мађарске, предвођена градоначелником г. Ференцом Лехоцким, посетиће у четвртак општину Апатин.

Мађарски партнери ће имати прилике да упознају нашу општину, њене привредне, аграрне и туристичке потенцијале, а предвиђени су и састанци на којима ће се разговарати о будућој сарадњи.

Представници две локалне самоуправе ће у подне у згради СО Апатин потписати Меморандум о сарадњи, којим се успостављају чвршћи међусобни односи и договара конкретна размена у бројним областима.

-Споразум који потписујемо предвиђа сарадњу и размену људи, знања и искустава у областима туризма, привреде, пољопривреде и руралног развоја, образовања и културе, спорта и животне средине, између осталог. За нас је веома значајно што је овим документом предвиђено и заједничко учешће у европским пројектима, посебно јер нас ускоро очекује отварање трећег позива за пројекте у склопу прекограничног ИПА програма Србија–Мађарска. Хоћемо да дочекамо тај конкурс са спремним пројектима и партнерима, објашњава Дубравка Кораћ, заменица председника апатинске општине.

Извор: Општина Апатин