ДЕЛЕГАЦИЈА НИЖЊЕГ НОВГОРОДА НА ПОЉОПРИВРЕДНОМ САЈМУ

На Међународном пољопривредном сајму, на штанду Града Новог Сада представио се и његов град побратим из Руске федерације Нижњи Новгород. Посета руских привредника  граду представља почетак конкретне сарадње и у области привреде.

Ово је први пут да једна привредна делегација из Нижњег Новгорода долази у Нови Сад, а осим пољопривредног сајма, у наредна четири дана, посетиће и Факултет техничких наука, Градску кућу, Регионалну привредну комору, а очекују их и састанци са овдашњим привредницима.

-Надамо се да ће ово резултирати неком добром привредном сарадњом у будућем периоду, и ово је почетак тих односа у привредном делу. Ми смо били у октобру у Нижњем Новгороду на бизнис форуму, и тада се родила идеја да они посете Нови Сад за време Пољопривредног сајма. Драго ми је да смо успели да реализујемо ту идеју и сигурно да ћемо интензивирати сарадњу у привредном делу у наредном периоду – истакао је члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.

Нижњи Новгород и Нови Сад сарађују већ 12 година. До сада су култура и образовање биле најважније области интересовања и заједничког рада. Дeлeгaциjу Нижњeг Нoвгoрoдa чинe, пoрeд прeдстaвникa Грaдa, и приврeдници из oблaсти прeхрaмбeнe индустриje и ИТ сектора.

– Посета Србији за нас је сјајна приилка да представимо свој град и своје производе. Нижњи Новгород је јединствен град са својим лепотама и врло интересантним географским положајем. Ове године се у Русији организује Светско првенство у фудбалу. Део такмичења биће и у Нижњем Новгороду и ја вас позивам да дођете – рекла је Марија Контраћива из руске привредне делегације.