ДЕЛЕГАЦИЈA ОРЛОВСКЕ ОБЛАСТИ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ПОСЕТИЛА НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је делегацију Орловске области Руске Федерације на челу са замеником председника Владе Орловске области, задуженим за развој инвестиционе делатности, Сергејем Филатовим.

Градоначелник Вучевић пожелео је гостима срдачну добродошлицу и изразио задовољство што су својим присуством увеличали јучерашњу рођенданску прославу Новог Сада.

Званичници су разговарали о могућностима за унапређивање сарадње најпре у области привреде. На састанку је оцењено да је изузетно важно што је јуче потписан Меморандум о разумевању између Универзитета у Новом Саду и орловског државног Универзитета “Иван Тургењев“. Такође оцењена је као веома добра досадашња сарадња руских научних институција са Институтом за ратарство и повртарство “НС семе“.

У делегацији Орловске области били су и представници успешних компанија који су се раније састали са овдашњим привредницима у Привредној комори Војводине, а где су одржане и презентације важних пројеката. Представнике Орловске области угостио је и начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, а састали су се и са званичницима Покрајинске владе.

Градоначелник Вучевић истакао је да заједничка историја и добри односи два народа представљају чврсту основу за удружене подухвате у виталним областима од којих ће сви имати користи.

Саговорници су изразили уверење да ће активности које су предузете током боравка делегације Орловске области у Новом Саду дати добре резултате и допринети обостраном развоју.