„ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ, ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ“

Прва недеља у октобру посвећена је деци, дечјим правима и свему ономе што дечји свет представља. Ове године програм обележавања Дечје недеље траје од 4. до 10. октобра, током које ће васпитно-образовне установе бројним активностима обележити ову недељу, а све под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете“.

Тим поводом, Предшколска установа „Влада Обрадовић Камени“ из Пећинаца, сада већ традиционално, организовала је јуче посету предшколаца општинском Услужном центру. Најмлађи Пећинчани, заједно са својим васпитачима прошетали су данас до зграде Општине, где се налази Услужни центар, а дочекали су их Зоран Војкић, заменик председника Општине, Зорица Лукач, начелница Одељења за друштвене делатности, као и запослени у Услужном центру.

Добродошлицу малим предшколцима пожелео је заменик председника Зоран Војкић, који је том приликом рекао деци да је Дечја недеља увек лепа прилика да се упознају са установом у коју ће, свакако, у будућности долазити.

„Општина Пећинци је увек ту да вам помогне и да вам обезбеди да имате добре услове за одрастање, како сада у предшколском, тако и касније у школском узрасту. Ми смо ове и прошле године потпуно реконструисали школе у Купинову и Карловчићу у оквиру којих се сада налазе и нови вртићи за ваше другаре, а у Шимановцима ускоро треба да буде отворен и потпуно нови објекат вртића. Потрудићемо се и да вртић у Пећинцима реновирамо, како би ви и ваши васпитачи имали још боље услове за игру и рад“ – рекао је Војкић.

Ове године, због епидемије корона вируса, васпитачице су организовале посету 14 предшколаца из припремне предшколске групе, а по речима васпитачице Олгице Јеремић деца су се јако радовала доласку у Услужни центар.

„Рекли смо им да идемо да посетимо Општину, јер она брине о њима и увек су са нама када су неке манифестације, а затим се они припремали за тај долазак, па чак нису хтели да се играју да се не би испрљали. Хтели су да се пресвлаче у шортсеве, а онда су једни другима објашњавали, да се у кратким панталонама не може ићи у Општину, мора се бити пристојно обучен“ – изјавила је Јеремић.

Током посете, пећиначки предшколци су одрецитовали припремљене песмице за запослене у Општинској управи, а након тога су се послужили слаткишима и сокићима.

Извор: Општина Пећинци