DEVET MEDALJA ZA PANČEVCE NA TAKMIČENJU U BADMINTONU

Proteklog vikenda na 19. Kupu grada – Trofej Beograda 2019 u badmintonu pančevački takmičari osvojili su pet medalja u seniorskoj i četiri medalje u juniorskoj kategoriji, navodi 013info.

Prvog dana takmičenja, u subotu 21. septembra, održani su A, B i C turniri za seniore, a najuspešniji Pančevac na A turniru bio je Stefan Mijatović, član Badminton kluba Pančevo, koji je u paru sa Kragujevčaninom Lukom Milićem, u kategoriji muškog dubla osvojio bronzanu medalju. Na seniorskom B turniru Marija Samardžija, članica pančevačkog Dinama, osvojila je zlato u ženskoj, dok je Dejan Milošević, takođe takmičar Dinama, stigao do bronzanog odličja u muškoj konkurenciji. Još dve takmičarke Dinama stigle su do odličja na C turniru, Katarina Vig je osvojila srebrnu medalju, a Nađa Popović bronzu.

U nedelju, 22. septembra, održano je takmičenje u juniorskim kategorijama, a najuspešnija takmičarka iz Pančeva bila je Maša Aleksić, članica Badminton kluba Pančevo, osvojivši zlato u konkurenciji devojčica do 15 godina. U istoj uzrasnoj kategoriji, Mihajlo Vig iz BK Dinamo i Petar Radonić iz BK Pančevo osvojili su bronzana odličja, dok je najmlađi osvajač medalje iz našeg grada Dinamov takmičar Boško Jakovljević, koji je osvojio bronzu u konkurenciji dečaka do 11 godina.

Ovo takmičenje, koje je održano u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji, okupilo je preko 100 takmičara iz 12 klubova iz Srbije.

Izvor: 013info