ДЕВЕТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА САНАЦИЈУ ЗАТВОРЕНОГ БАЗЕНА

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, уверио се данас да реконструкција затвореног великог базена одмиче желељеном динамиком. Из градског буџета је за ове радове опредељено око девет милиона динара. Реконструкција предвиђа замену плочица, санирање ивичњака базена, антикорозивну заштиту и ојачање металних стубова. Поред тога, чисти се цевовод, мењају се магистралне цеви, дизне, лептир вентили и други радови у техничком постројењу. Завршетак радова очекује се у децембру, када ће полазници школе пливања, пливачи, рониоци, ватерполисти, рекретивци и гости поново моћи да га користе:

– Ово је почетни важан корак. У средњерочном периоду, Спортски центар “Језеро” имаће квалитетније услове за коришћење, као и могућност организовања великих такмичења – рекао је Марков. Наредне године, према најавама Маркова, биће настављена санација дела крова, мали базен ће бити покривене лед сијалицама, а и дугогодишњи проблем климатизације биће решен:

– Спортисти и рекреативци имаће далеко квалитетније услове за коришћење хале. Спортски центар “Језеро” доживеће једну врсту обнове и моћи ће да се користи у пуном капацитету. Наредне године објавићемо и целокупну план реконструкције свих важних питања овог града, а свакако да СЦ “Језеро” јесте важно питање свих нас – навео је Марков. Спортски центар “Језеро” обележиће следеће године 40 година постојања. Годишње кроз “Језеро” прође око 200.000 људи.

Извор: Град Кикинда