ДЕВЕТИ „ФИЗИ БИЗИ“ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

Данас се у Гимназији „Вељко Петровић“ одржава девети по реду фестивал науке „Физи бизи фест 9“.

„Физи бизи фест“ (ФБФ) је традиционални научно-популарни догађај који већ осам година у назад промовише науку међу децом и младима. Он је место окупљања талентоване деце и младих, као и стручњака који се активно баве науком, те је исти јединствена прилика да се сви они окупе на једном месту.

Фестивал је посетила и градоначелница Душанка Голубовић која се овом приликом захвалила онима који сваке године, али и онима који су први пут ове године узели учешће на фестивалу.

„Знамо да је цео живот процес учења и да учење није само у школи и да је један овакав фестивал управо афирмација за оне који су најмлађи, који су радознали, да открију неке нове ствари на један другачији и занимљив начин. Отуда велика подршка Гимназији и Центру Планета којима и ове године пружамо подршку, али и сваке наредне, да управо у оволиком броју окупе на првом месту нашу децу и ученике, а на другом месту наставнике и све оне који помажу да радозналост добије и квалитетан изражај“ истакла је градоначелница Душанка Голубовић.

Ове године на Фестивалу науке учествује 80 тимова, а посетиоци могу да виде научно-експерименталне радионице у којима учествују основци, средњошколци и  студенти, заједно са наставницима менторима и научно-популарна предавања намењена различитим узрастима.

Организатори Фестивала су Центар за развој образовања „Планета“ и Гимназија „Вељко Петровић“ Сомбор, уз подршку Центра за промоцију науке, Града Сомбора и Фондације Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор.

Извор: Град Сомбор