ДИРЕКТОР РУСКОГ ТРГОВИНСКОГ ПРЕДСТАВНИШТВА У БЕОГРАДУ АНДРЕЈ НИКОЛАЈЕВИЧ ХРИПУНОВ У ПОСЕТИ ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ВОЈВОДИНЕ

У радној посети Привредној комори Војводине боравили су   Андреј Николајевич Хрипунов, директор  руског трговинског представништва у Београду   као и његов заменик Александар Лесин.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић  истако је током сусрета да је што се  тиче спољнотрговинске робне размене АП Војводини,  на страни увоза најзначајнији партенер Руска Федерација. Током првих седам месеци ове године укупна размена са Руском Федерацијом остварена је у вредности од 658, 1 милион  евра .

Договорено је да 8. септембра буде одржана онлајн конференција на којој ће учествовати представници Привредне коморе Војводине и Привредне коморе региона  Самаре, Руске Федерације уз учешће директора  трговинског представништва Русије у Србији господина Хрипунова. На онлајн конференцији биће потписан и споразум о сарадњи између Привредне коморе Војводине и коморе регона Самара.

Састанку су поред председника Привредне коморе  Војводине Бошка Вучуревића присуствовали и секретар Удружења индустрије мр Зоран Трповски као шеф кабинета председника Милан Стојанов.