DIVNA LJUBOJEVIĆ I SLOBODAN TRKULJA ZA VASKRS IZ HRAMA SVETOG SAVE

Divna Ljubojević pevaće Vaskršnju Liturgiju, a Slobodan Trkulja održaće Vaskršnji koncert bez publike iz Hrama Svetog Save u nedelju 19. aprila, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i podršku Exit Fondacije i Radio-televizije Srbije, navodi 013info.

 Divna Ljubojević, koju stručna javnost svrstava u red najvećih misionara muzičke pravoslavne kulturne baštine, će svojim pojanjem zaokružiti Vaskršnju svetu Liturgiju koju će patrijarh Irinej od ponoći služiti u Hramu Svetog Save.

 Nešto kasnije, nakon jutarnje Liturgije, Slobodan Trkulja izvešće koncert pod nazivom „Molitva za svet“.

 „Pandemija nas je podsetila koliko smo krhki i vratila nas u kuće, ali istovremeno nam je i približila srca koja sada kucaju kao jedno. Porodica je ponovo domaća Crkva, a Ljubav prema bližnjem je postala jedina prava mera. Muzika, na dan pobede Života nad smrću, biće naša podrška svima da izdrže do kraja. Ne dajte se, i ovo ćemo pobediti“, poručuje Trkulja.

 Ideja za ovaj događaj potekla je od osnivača Exita Dušana Kovačevića.

 „Drago mi je da možemo da pomognemo da uz dva vrhunska domaća autora, koji su priznati i u svetskim okvirima, ulepšamo najradosniji hrišćanski praznik i pošaljemo lepu sliku Srbije u svet“, izjavio je Kovačević.

 Ovaj događaj je zamišljen i kao svojevrsna Vaskršnja molitva za ozdravljenje sveta od trenutne pandemije koronavirusa, ali i drugih pošasti, kao što je zagađenje životne sredine, koje preti da postane najveća opasnost za budućnost čovečanstva kada se pandemija završi. 

Vaskršnja liturgija sa Divnom Ljubojević biće prenošena direktno na prvom programu RTS i TV Hram, dok će Trkuljin koncert publika širom sveta moći da prati i putem fejsbuk stranice Exit festivala.

Izvor: 013info