ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ – ПОНОС НАШЕГ ГРАДА

Традиционалне награде „Ђак генерације“  су уручене најбољим митровачким ученицама и ученицима за изузетне резултате током свог школовања. У име Града, награђене и госте је поздравила градоначелница Светлана Миловановић. Награда подразумева диплому и новчани део, а уручење је обављено у Градској кући уз присуство ученика, чланова њихових породица и наставника.
„Изузетно смо поносни што можемо да наградимо наше највредније ученике, који су својим трудом и залагањем остварили врхунске резултате. Традиција награђивања најбољих траје двадесет година, а добру традицију не треба мењати“, изјавио је Зоран Ђурић, начелник Градске управе за образовање.
Филип Нинковић из ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ изразио је захвалност: „Поносан сам што сам проглашен ђаком генерације у нашој школи. Организација овог догађаја је изванредна, и веома сам захвалан својим наставницима и родитељима на подршци“.
Илија Сретеновић из Музичке школе „Петар Кранчевић“ каже: „Част ми је што сам део ове свечаности. Град нам пружа не само материјалну, већ и моралну подршку, што је изузетно важно за наш напредак“, а Миа Тешевкић из Митровачке гимназије је нагласила важност подршке града и професора: „Ценим ову дугогодишњу традицију коју Сремска Митровица има да награђује своје најбоље ученике“.

Извор: Град Сремска Митровица