„ЂЕРАМ“ ПРВИ ПУТ ОДРЖАН У ОГАРУ

Протеклог викенда Друштво за неговање народне традиције „Купиник“ из Купинова организовало је у Огару концерт у оквиру међународне манифестације „Ђерам“, на којем су, поред домаћина, наступили дечји ансамбли још пет културно-уметничких друштава – КЦ “Кузмин”, КУД “Јединство” из Марадика, КУД “Вез” из Теслића (БиХ), КУД “Милоје Бељинац” из Скеле и Фолклорно друштво „Извор Доњи Товарник“.

Млади фолклораши су пре концерта продефиловали улицама Огара, а како већ традиција налаже, на центру су одиграли велико коло у које су били позвани и посетиоци манифестације.

Председник ДННТ „Купиник“ Милан Зујић каже да је изузетно задовољан квалитетом игре и гостију и свог ансамбла, тим пре што је то умеће приказано у Огару, који до сада није имао прилику да буде домаћин оваквој манифестацији.

„Оно што је мени као домаћину најважније, то је да су гости задовољни организацијом, јер су нам гости на првом месту. Време нас је послужило, па су наступи културно-уметничких друштава одржани на отвореном, што је концерту дало посебну драж. Част ми је и што је председник општине, господин Синиша Ђокић, нашао времена да нам се придружи и што нам је понудио да поново наступимо у Огару. Све то само за себе говори о квалитету приказане игре“ – рекао нам је Зујић.

Неће бити времена за спавање на ловорикама, јер је следећи наступ Купиника заказан већ за две недеље у Ушћу, у општини Обреновац.

Подршку у организацији манифестације пружили су Месна заједница Огар и Културни центар Пећинци.

Извор: Општина Пећинци