ЂОКИЋ: ГРАЂАНИ ИМАЈУ СВЕ УСЛОВЕ ЗА БОЉИ ЖИВОТ

Гостујући синоћ у Телемастеру Хепи (Happy) телевизије председник општине Пећинци Синиша Ђокић је, на питање зашто је Општина одлучила да брачне парове који закључе брак у 2023. години дарива са 50.000 динара, рекао да је циљ ове мере да се млади брачни парови подстакну да остану у пећиначкој општини.

„Општина Пећинци је по броју становника мала општина, али индустријски развијена. По задњем попису ми имамо близу 19.000 становника. Код нас у општину свакодневно долази између три и четири хиљаде радника са територија других општина. Покушавамо да приволимо наше младе брачне парове, наше становнике, да остану да живе на територији општине Пећинци, јер код нас имају и школовање и запослење, имају све услове за бољи живот“ – изјавио је Ђокић.

Коментаришући другу нову меру подршке породици коју је пећиначка локална самоуправа увела од ове године – финансирање 30 одсто трошкова вртића за свако дете из пећиначке општине, председник Ђокић је истакао да и ова мера, као и све претходне, попут једнократног новчаног додатка од 40.000 динара за свако новорођенче или бесплатног вртића за треће и четврто дете у породици и за једно дете у породицама које имају близанце, има за циљ да се родитељима умање трошкови и да им се олакша одгајање и школовање деце.

Он је додао да је општина Пећинци инфраструктурно добро опремљена, да грађани имају и добре услове за живот и добре услове за запослење, те да нема разлога да одлазе из своје општине.

Извор: Општина Пећинци