ЂОКИЋ: ОДАЈЕМО ПРИЗНАЊЕ ОНИМА КОЈИ ОПЛЕМЕЊУЈУ ЛОКАЛНУ ЗАЈЕДНИЦУ

На данашњој свечаности доделе општинских награда општине Пећинци, које се традиционално додељују поводом Дана општине Пећинци, 22. маја, светог Николе летњег, уручена су највиша општинска признања компанијама, удружењима и појединцима, који су својим радом током протекле године дали значајан допринос нашој локалној заједници у најразличитијим областима.

У свом обраћању председник општине Пећинци Синиша Ђокић нагласио је да је Општина Пећинци, као јединица локалне самоуправе, основана 1960. године од 15 разуђених насеља, чији су мештани живели готово искључиво од пољопривреде, а да је данас наша општина једна од индустријски најразвијенијих средина у Србији.

“То је резултат смеле визије и вредног рада, не само свих нас који овде живимо, већ и свих оних који су вођени визијом развоја дошли у нашу средину и својим пословним успесима допринели њеном просперитету. Данас одајемо признање онима који својом хуманошћу и одговорношћу оплемењују нашу локалну заједницу и чине је бољим местом за живот. Плакете које данас уручујемо говоре, пре свега, једно велико хвала у име свих грађана општине Пећинци“ – рекао је први човек пећиначке општине.

Ове године свечаност доделе награда је била знатно скромнија због епидемиолошке ситуације, али то никако не умањује значај награда које се традиционално додељују у три категорије: Плакета за хуманост, Признање за друштвену одговорност и Захвалница за успешну сарадњу.

У категорији Плакета за хуманост лауреати су: Мијомир Вукашиновић за 82 добровољна давања крви, Удружење риболоваца “Доњи Товарник” за ангажовање на прикупљању средстава у хуманитарној акцији за “Софијин први корак”, и доктори Владимир Нешовановић и Милош Михић који су својим пожртвовањем током године пандемије постали синоним за ковид амбуланту пећиначког дома здравља “Др Драган Фундук”, а плакете је уручио председник општине Пећинци Синиша Ђокић

Општина Пећинци је у категорији Признање за друштвену одговорност ове године наградила: предузеће Техногама, за донацију система МецЛаб за обуку мехатроничара средњој Техничкој школи “Миленко Веркић Неша” Пећинци, предузеће Алипласт, за донацију рачунарске опреме намењене школама са територије пећиначке општине и Шумску управу Купиново, за континуиран рад на подизању свести о значају очувања животне средине са ученицима Основне школе “Душан Вукасовић Диоген” Купиново, а признања је уручила председница Скупштине општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички.

У категорији Захвалница за успешну сарадњу општинске награде су припале: Немачкој организацији за међународну сарадњу – ГИЗ, за изузетну подршку Општини Пећинци у реализацији пројекта “Услуге социјалне заштите за осетљиве групе”, Радио телевизији “Стара Пазова” за правовремено и објективно извештавање о свим догађајима од значаја за живот локалне заједнице у нашој општини и Фудбалском савезу Србије за донацију комплета спортске опреме за свих 15 фудбалских клубова у нашој општини, као и за новчане донације фудбалским клубовима “Напредак” из Попинаца и “Срем” из Сремских Михаљеваца, а захвалнице је уручила начелница Општинске управе општине Пећинци Драгана Крстић.

Компанија Техногама, која је трећу годину заредом добитник општинског признања, својим друштвено одговорним радом пример је компаније која не само да брине о својој локалној заједници, него и на најбољи могући начин помаже првенствено младе кроз бројне донације средњој Техничкој школи у Пећинцима.

У име награђених обратила се Саманта Стојановић директорка пословних процеса, која је том приликом рекла да јој је драго што су препозната њихова стремљења која су пре свега усмерена на образовање.

“Дуални систем образовања који у свом раду спроводи Техничка школа у Пећинцима је нешто што је сјајно, у смислу да се најбоље учи када се практично примењује оно што се теоретски научи. Приликом посете самој школи, приметили смо да су деци омиљени практични предмети. Тако да су деца сама по себи била велика инспирација, као и њихови професори и директор школе. Уз такве људе немогуће је не бити и не дати им оно што им је потребно” – истакла је Стојановић.

Извор: Општина Пећинци