ЂУРЂЕВАЧКА ВОДА ЈЕ КОНАЧНО ЗА ПИЋЕ – ДЮРДЬОВСКА ВОДА КОНЄЧНО ЗА ПИЦЕ

ЂУРЂЕВАЧКА ВОДА ЈЕ КОНАЧНО ЗА ПИЋЕ – ДЮРДЬОВСКА ВОДА КОНЄЧНО ЗА ПИЦЕ

После седам месеци вода из ђурђевачког јавног водовода је коначно за пиће. Ова вест је саопштена данас, 8. марта од стране Јавно комуналног предузећа „Водовод општине Жабаљ” из Жабља.

Решење да је вода за пиће издато је основу записника Покрајинског секретаријата за здравство сектор за санитарни надзор и јавно здравље одељење Нови Сад које контролише квалитет воде у местима Општине Жабаљ.

Да подсетимо, пре седем месеци у августу 2018. године од истих је издато решење на основу чега је од тада вода била само за санитарно-хигијенску употребу. Из тог разлога, крајем фебруара и початком марта ове године у више наврата водоводне цеви у Ђурђеву су испиране са новим дезинфекционим средством које је, судећи по новом решењу дало добре резултате. 

За војвођанске.рс : Б. Ђурђев 

После седем мешаци вода зоз дюрдьовкого явного водоводу конєчно за пице. Тота вистка соопщене нєшка, 8. марца з боку Явне комуналне подприємство „Водовод општини Жабель” зоз Жаблю.

Ришенє же вода за пице видате основи записнїка Покраїнского секретарияту за здравство сектор за санитарне надпатранє и явне здравє оддзелєнє Нови Сад котре контролує квалитет води у местох Општини Жабель.

Най здогаднєме, пред седем мешаци у авґусту 2018. року од истих видате ришенє на основи чого од теди вода була лєм за санитарно-гиґиєнске хаснованє. Пре таке, концом фебруара и початком марца того року на вецей заводи водоводни циви у Дюрдьове вимивани з новим дезифекциним средством котре, судзеци по новим ришеню дало добри резултати.  

За войводянски.рс : Б. Дюрдєв 

 

Author Image
Lala
%d bloggers like this: