DO 1. SEPTEMBRA OTVOREN BIOSENSE KONKURS ZA AGRO STARTAPE

BioSense akcelerator, prvi na ovim prostorima isključivo usmeren ka domaćim tehnološko-inovativnim kompanijama, koje svoj dalji razvoj vezuju za sektor poljoprivrede i hrane, otvoren je u okviru projekta ANTARES. Prijave za prvu generaciju BioSense akceleratora otvorene su do 1. Septembra. 

Kroz obrazovanje, intenzivne treninge i lično mentorstvo, pružiće mogućnost domaćim IT preduzetnicima, startapima i malim preduzećima da kroz razvoj novih rešenja, kao i kroz unapređenje postojećih, doprinesu digitalizaciji poljoprivrede.

Prof. dr Vesna Bengin, koordinatorka projekta ANTARES, kaže da domaći startapi i dalje imaju vrlo ograničen pristup i mogućnost rada sa biznis liderima, tržišnim i tehnološkim ekspertima. To je ujedno i bila ideja iza lansiranja ovog akceleratora, navodi se u saopštenju.

– Nedostaju im specifična znanja, iskustva, povezanost sa naučnicima, poljoprivrednicima i drugim relevatnim akterima koji će im pružiti podršku u ranoj, najosetljivijoj fazi razvoja njihove poslovne ideje. BioSens akcelerator fokusira se na “pametne investicije”, a to su, pre svega, mentorstvo, pristup tržištu i potpora za ubrzani razvoj. Mi smo tu da im pomognemo da svoje dobre ideje pretvore u pobedničke – istakla je Bengin.

Program će okupiti preko 20 mentora, eksperata iz zemlje i inostranstva, koji će svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomoći novim tehnološkim preduzetnicima da testiraju izvodljivost i održivost svoje poslovne ideje i digitalnih startap rešenja.

Program će biti realizovan od oktobra do decembra

Sam program biće realizovan ove jeseni, u periodu od oktobra do decembra, a namenjen je startapima koji: imaju već oformljen tim, razrađenu ideju i jasan početni biznis plan, odnosno koncept; bave se razvojem i primenom inovacija i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor; rešavaju realan problem na tržištu tako što rade na unapređenju već postojećih rešenja ili na digitalizaciji prethodno analognih rešenja.

Za učešće u programu biće odabrano do 10 startap preduzeća. Rad će se odvijati kroz nedeljne radionice, koje će držati stručnjaci, preduzetnici sa iskustvom, a veliku ulogu imaće i tematski sastanci i druga dešavanja.

Osim mentorske komponente, timovi koji pokažu najviše spremnosti da razviju svoju poslovnu ideju imaće i naučnu podršku Instituta BioSens u smislu prenošenja znanja, a po potrebi, biće im dostupna i naučno-istraživačka oprema koja im je neophodna za razvoj digitalnih proizvoda.

Prijave za prvu generaciju BioSense akceleratora otvorene su do 1. septembra 2019. godine. Detaljne informacije možete pronaći OVDE.

Izvor: ekapija