ДО КРАЈА ГОДИНЕ АПАТИН ДОБИЈА ЛОГОПЕДСКО-ДЕФЕКТОЛОШКИ КАБИНЕТ И СЕНЗОРНУ СОБУ

Као један вид подршке и помоћи родитељима и деци са посебним потребама у развоју, општина Апатин се у сарадњи са Центром за социјални рад одлучила да инвестира у пројекат који би требао бити реализован до краја године. О детаљима пројекта, говориле су директорица Центра за социјални рад Николина Сучевић и председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

У Центру за социјални рад већ неколико година уназад прате се потребе деце предшколског и школског узраста које се односе на посебне видове подршке, као и логопедске и дефектолошке третмане. Праћењем рада интерресорне комисије, као и броја деце и родитеља који су нам се обраћали за додатну подршку дошли смо до сазнања да имамо око 40 деце наведеног узраста којима би био неопходан додатан логопедски и дефектолошки третман. Уз подршку локалне самоуправе обезбеђена су средства за опремање сензорне собе и за опремање логопедско-дефектолошког кабинета. Циљ нам је да овај пројекат реализује пре краја ове године. Центар за социјални рад ће ангажовати логопеда, дефектолога и сензорног терапеута, а коришћење ове врсте услуге биће потпуно бесплатно за сву децу која буду имала потребу да је користе. – рекла је Сучевићева

Општина Апатин улази у један озбиљан и дугорочан пројекат са циљем да помогнемо родитељима деце   са одређеним сметњама у развоју. Идеја је да при Центру за социјални рад организујемо рад дефектолога,логопеда, психолога и педагога који би деци били на услузи радним данима током поподневних часова и где бисмо избегли потребу родитеља да децу одводе у Сомбор за такве услуге. Општина ће у наредна три месеца у ту услугу, односно опремање адекватног простора, уложити око милион динара. Средства су предвиђена ребалансом и надам се да крећемо са инвестицијом већ након наредне скупштине. – навела је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Извор: Општина Апатин