ДО КРАЈА ГОДИНЕ, У “КАЛЦЕДОНИЈИ” ЈОШ 200 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

У кикиндском погону италијанске фабрике “Калцедонија” планирају да повећају број запослених са садашњих скоро 400 на укупно 600 радника. То је градоначелнику Кикинде, Павлу Маркову, потврдио Адриано Зони, директор суботичке фирме „Гордон“ , у оквиру које послује још и фабрика у Суботици. Светски позната компанија у Војводини има још погоне у Сомбору, Кули и Апатину, а укупно запошљава више од 3.500 радника .„Калцедонија“ у Кикинди послује од почетка 2019. године:

– „Калцедонија“ је испунила све обавезе према локалној самоуправи, у погледу броја запослених. Радује нас што ће, како је данас речено, до краја године у овом погону бити запослено још 200 особа. То је добра вест за градски буџет, кикиндску привреду и наше суграђане који ће се овде запослити. Квалитет више је кад се у вашем граду производи светски познати бренд. Артикли призведени у овој фабричкој хали, завршавају на рафовима продавница широм света- констатовао је Марков и захвалио менаџменту фабрике што је на почетку пандемије коронавируса показала висок степен друштвене одговорности. Контигент од 3.000 маски нашем граду, прва је упутила управо “Калцедонија”:

– И у другим срединама, “Калцедонија” је временом значајно повећала број запослених, два и до три пута више у односу на почетан број- додао је Марков. Да се компанија врло одговорно поставила према пандемији коронавируса потврдио је Адриано Зони, директор „Гордона“:

– Испошовали смо све процедуре, увели прописане здравствене мере, што значи да је ношење маски обавезно. Придржавамо се социјалног дистанцирања, а свима се на улазу у погон мери телесна температура. Све време је сарадња с локалном самоуправом била успешна- навео је Зони и подвукао да су задовољни односом запослених према раду и њиховим учинком:

– У Кикинди смо реализовани успешан пројекат, а то је оцена и наше матичне компаније- казао је Зони.

Извор: Град Кикинда