ДО КРАЈА МЕСЕЦА, ЈОШ ЈЕДАН КОНЦЕРТ КУД-А “МОКРИН”

Новогодишњи концерт био је прилика да најмађи чланови Културно уметничког друштва “Мокрин“ покажу шта знају. Очекивано, публика је са највећим симпатијама испратила њихов наступ. Аплаузима су награђене кореографије и осталих певачких и играчких група. До краја године ово неће бити њихов последњи наступ:

-Морали смо због епидемијских мера да редукујемо број места у сали Дома културе. У жељи да изађемо у сусрет нашој публици, планирамо да до краја децембра одржимо још један концерт- најавио је Горан Ристић, председник КУД-а “Мокрин и додао да под овим називом функционишу од 2000. године, мада фолкор и неговање народне традиције у овом селу има дугу и славну прошлост:

-Наше Културно уметничко друштво окупља 150 чланова. Имамо шест играчких група, оркестар, певачку групу, али и драмску, рецитаторску и историјску секцију- саопштио је Ристић. Честитке на сјајно изведеном, програму из њиховог богатог репертоара, члановима КУД-а “Мокрин” честитао је Младен Богдан, председник градске Скупштине:

-У фокусу локалне самоуправе свакако су сеоске месне заједнице и култура. Ово је прави начин како се негују и афирмишу праве вредности. То се нарочито односи на најмлађе чланове, ову дивну децу- рекао је Богдан.

Извор: Град Кикинда