ДОБРОДОШЛИЦА ГОСТИМА ИЗ ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

Поводом „Форума градоначелница Југоисточне Европе“ који се одржава 6. и 7. децембра у Сомбору, председница СКГО, потпредседница НАЛАС-а, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је данас уприличила свечани пријем за учеснице и учеснике форума.

„Ово је свакако за наш град један велики догађај, с обзиром да се никад овакав број жена на функцијама и одговорним позицијама није налазио у нашем граду. Свакако да је за нас од великог значаја што сте данас овде и што можемо заједно да причамо на тему улоге жена, како у друштву, тако и у политици и на одређеним одговорним функцијама, и да на тај начин пошаљемо једну подстицајну поруку и за све друге жене које се на овакву улогу у свом животу, или каријери, још увек нису одважиле. Неретко ме питају како је бити жена у улози градоначелнице и увек се питам да ли то носи са собом неку посебну димензију када је то питање толико битно, или смо сви ми заправо једнаки и зависимо од неких личних карактеристика, ентузијазма, одговорности, савесности, а мање од тога којег смо пола. И онда дођем до тога да дâ није било жена које су се бориле за женска права и које су одлучније и више иступале у прошлости, ни ми данас не бисмо били на овим позицијама и зато немамо ни право да ту своју улогу подређујемо и не афирмишемо, како би што више жена преузело једну овакву улогу у неку будућу иницијативу“ истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић поздрављајући госте и пожелевши им добродошлицу.

Присутне су поздравили и извршни директор НАЛАС-а Келменд Зајази и организациона саветница испред UN Women Елмира Лубани.

Извор: Град Сомбор