ДОБРОДОШЛИЦА ЗА 19 НОВОРОЂЕНЧАДИ

Једнократна новчана накнада за породице са новорођенчадима, у износу од 40.000 динара, ових дана стиже на кућне адресе 19 породица из општине Пећинци које су бебу пријавиле у периоду од 16. марта до 16. маја.

Председник општине Синиша Ђокић уручио је накнаду породици Крњулац из Брестача. Двомесечна Дуња је друго дете Сузане и Николе Крњулац. Старија кћерка Мила има три и по године, а како нам је рекла мајка Сузана, накнада коју Општина исплаћује може доста да помогне при куповини основних ствари за бебу.

Ђокић је истакао да је новчана накнада најзначајнија мера подршке породици коју спроводи локална самоуправа, али не и једина.

„Трудимо се да накнада што пре стигне до родитеља, јер желимо да знају да могу да рачунају на нашу подршку. Општина финансира и бесплатан вртић за једно од деце у породицама са близанцима, а за треће и четврто дете у породици боравак у вртићу је такође бесплатан. Све породице са наше територије добијају и бесплатне хигијенске пакете за новорођенче“ – поручио је први човек пећиначке општине.

Извор: Општина Пећинци