ДОБРОДОШЛИЦА ЗА 39 НОВОРОЂЕНЧАДИ

Општина Пећинци је ових дана уручила једнократне новчане накнаде у износу од 40 хиљада динара породицама са територије општине, које су пријавиле новорођенче у периоду од 1. јануара до 30. априла 2020. године. Накнаду је добило укупно 39 породица, а председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је 40 хиљада динара породици Глумац из Огара.

„Једнократна новчана накнада за новорођенчад једна је од мера популационе политике коју примењује Општина Пећинци са циљем да допринесе порасту наталитета на својој територији. Због пандемије смо се одлучили да накнаду уручујемо на кућне адресе уз поштовање свих мера заштите од ширења корона вируса. Свесни смо да је родитељима свака помоћ добродошла и зато се трудимо да, у складу са приливом средстава у општински буџет, што пре исплатимо заостале накнаде” – рекао је председник Ђокић.

Десетомесечна Емили је прво дете у породици Глумац, а њени родитељи Невена и Никола кажу да планирају да прошире породицу.

“Ово је јако леп гест и свакако да ће нам добро доћи. С обзиром да новаца никад доста, планирамо да га потрошимо на опрему за бебе” – изјавио је Никола.

Извор: Општина Пећинци