ДОБРОДОШЛИЦА ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

И овог првог септембра представници Града Сомбора пожелели су добродошлицу ђацима који су први пут сели у школске клупе.

Основне школе на територији Града Сомбора од данас су богатије за 611 ђака – првака. Школе у Сомбору у школској 2020/2021. години похађаће 394, а школе у насељеним местима 217 ученика првих разреда. Наставу на мађарском језику у првим разредима пратиће 16 ђака.

Добродошлицу ученицима првог разреда у ОШ „Иво Лола Рибар“ и у ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Станишићу пожелео је председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус, заједно са замеником Радованом Лековићем. Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић посетио је ђаке у ОШ „Доситеј Обрадовић“ Сомбор, ОШ „Братство-јединство“ Бездан и ОШ „22. октобар“ Бачки Моноштор, и заједно са чланом Градског већа за област културе и образовања Бориславом Станичковим пожелео ученицима успешно школовање.

Локална самоуправа и локални  Савет за безбедност саобраћаја и ове године припремили су поклоне добродошлице – прварице и ранчеве који су првог дана школе уручени првацима. Град Сомбор је набавио по 636 прварица и ранчева. За прварице је из буџета издвојено 126.000,00 динара, док је за ранчеве издвојено 468.000,00 динара из финансијског плана Савета за безбедност саобраћаја.

И у осталим школама пакетиће добродошлице у школски свет, првацима су уручили заменик градоначелника Љиљана Тица, чланови Градског већа и чланови Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора.

Извор: Град Сомбор