DOBRU NOĆ DOBRI PRINČE, HOROVI ANĐELA NEK’ TI OTPEVAJU MIR…

U Užicu je tokom noći osvanuo prelep mural našeg glumca Nebojše Glogovca koje je juče preminuo na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije. Zatekli smo mladog umetnika iz Užica, Bobana Lazića i Aleksandra Pasaleva, koji  tokom noći oslikava našeg velikana uz poruku koja i dan danas zvoni Srbijom. „Sine, znaš kako se postaje pravi šampion? Tako što izađeš na teren kada je najteže…I POBEDIŠ„!

foto: Užice oglasna tabla

Nebojša Glogovac važio je verovatno za najboljeg glumca sa prostora bivše Jugoslavije u svojoj generaciji, a vest o njegovoj smrti preneli su svi mediji širom regiona. Pohvale je dobijao i od publike i od kritike, a za brojne uloge na filmu i u pozorištu nagrađen je važnim priznanjima (poput Sterijine, Zlatne arene u Puli, Cara Konstantina i Gran prija u Nišu, Nagrade grada Beograda…).

Simke (Do koske), Mare (Sutra ujutru), Toma (Normalni ljudi), Kaja (Nebeska udica), Bogdan Bilogorac (Ubistvo s predumišljajem), Ivan (Hadersfild), Pandur (Munje), Živac (Kad porastem biću Kengur), Mladen (Klopka), Gavrilo (Žena sa slomljenim nosem)… samo su neke od uloga koje su obeležile srpsku kinematografiju poslednjih 20 godina.

Izvor: Užice oglasna tabla