ДОДЕЛА ПОМОЋИ ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА У ВОЈВОДИНИ

Завод за равноправност полова расписао је и пети конкурс за доделу помоћи брачним и ванбрачним паровима из Војводине, за куповину сеоских кућа са окућницом.

Конкурс је осмишљен са циљем повећања броја жена власница непокретности и побољшања демографске структуре војвођанских села. У оквиру претходног циклуса и брачни пар Станишић из Вишњићева решио је свој стамбени проблем.

Тијана и Борислав Станишић венчали су се пре три године, а пре четири месеца родила им се мала Ленка. Као и већини младих брачних парова, жеља им је била да имају своју кућу. Конкурисали су и прошле године, безуспешно, али ове године им се жеља остварила.

Сав новац уложили су у обнову купљене куће. Доградили су веранду, проширили једну собу, средили купатило, увели централно грејање. Ниједног момента нису се двоумили где ће свити „породично гнездо“.

Борислав путује на посао у Шид. Тијана, по струци васпитачица, тренутно је посвећена малој Ленки и не планира у догледно време да тражи запослење јер желе да имају бар још двоје деце. Довољно је простора за дечју игру, али и засаде лешника којима планирају касније да се посвете.

Извор: РТВ