ДОДЕЉЕНА 132 ПАКЕТА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „КИКИНДСКИ БЕБИ-КЛУБ“

У Градској кући је уприличена свечаност поводом доделе поклон пакета са опремом за бебе родитељима деце рођене од 1. априла до 30. јуна ове године. Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, са председником Градског парламента, Младеном Богданом и Валентином Мицковски, чланицом Градског већа задуженом за културу и образовање, уручио је 132 беби пакета и тиме наставио реализацију традиционалне акције локалне самоуправе под називом „Кикиндски беби – клуб“. Пакети, чија је вредност око 8.000 динара по комаду и садрже пелене, торбу, пешкир, радосницу и мултифункционалну столицу, додељују се четири пута годишње.

“Увек је задовољство када у Градској кући дочекамо наше најмлађе суграђане, јер тада буде пуно осмеха, буде помало и оног веселог плача, тако да нам та целокупна свечаност даје још јачи мотив да радимо боље и више за наше грађане. Наставили смо традицију доделе беби пакета, акцију помоћи Града Кикинде родитељима у првим данима након доласка принове на свет, тако да ћемо са великим поносом наставити да подржавамо родитеље. Стратешки циљ нам је да имамо што више деце јер нам дечји осмеси представљају мотив да градимо још бољу будућност у Кикинди“, рекао је градоначелник.

Свака помоћ у првим данима родитељства од велике је важности:

“Имам двоје деце, дечак се зове Вукан, а ћеркица се зове Ирина и данас су добили пакет. Ово нам веома значи, поготово мултифункционална столица која има веома добру и корисну намену. Дошли смо да се мало дружимо, да видимо и остале бебице, тако да нам је након овога цео дан испуњен радошћу“, испричала је Кикинђанка Стефанија Месарош.

Извор: Град Кикинда