ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ РУМСКИМ СПОРТИСТИМА

Теквондоисти ТК „Змај“ Јована Мушицки и Никола Вучковић најбољи су спортисти румске општине у 2019. години. На традиционалној свечаности у Културном центру „Брана Црнчевић“, Спортски савез Општине Рума, под покровитељством локалне самоуправе, доделио је награде и признања нашим најбољим спортистима.

У име Општине Рума награђенима се обратио Стеван Ковачевић, председник СО Рума, који је напоменуо да је циљ локалне самоуправе да афирмише здраве стилове живота, да омладину изводи на спортске терене, да се тамо такмиче и кроз спорт доприносе свом психофизичком развоју.

„За развој спорта смо определили у буџету Општине Рума око 130 милиона динара и то је значајно више него лане. И овог пута ћемо финансирати такмичарске трошкове, али и радити на унапређењу спортске инфраструктуре. Градићемо свлачионице, атлетске стазе, стадионе и то ће допринети да и у овој години резултати буду још бољи. Већ смо почели реализацију неких објеката као у Витојевцима, добијамо и нове захтеве спортских клубова и где год можемо изаћи ћемо у сусрет“, рекао је Ковачевић честитајући свим награђенима на оствареним успесима у 2019. години.

Милош Марковић, генерални секретар Савеза спортова Општине Рума напоменуо је да је у протеклој години остварено доста добрих резултата.

„У јакој конкуренцији поново су се истаклиборилачки спортови, а и румски атлетичари су остварили сјајне резултате. У готово свим спортовима стасавају талентована деца, стога сам сигуран да прави резултати и спортски успеси тек предстоје“, сматра Марковић.

Награду за најбољи сениорку општине Рума Јована Мушицки је понела са тек 18 година. „Награда ме је искрено обрадовала. Десет година тренирам теквондо, вредно и упорно. Из године у годину је све теже, све више обавеза, такмичења, но, сигурна сам да сам спремна да одговорим изазову и веома се радујем почетку нове сезоне“, казала је Јована Мушицки, нагласивши да јој је друго место на Г2 турниру у Белгији најдражи успех у 2019. години.

Најбоља мушка екипа је Шах клуб „Словен“, док је у женској конкуренцији награда припала Гимнастичко – ритмичком клубу „РУ РИТ МА“. Најбољи тренер је Владимир Боговић из Кик бокс клуба „Ру-09“, а спортски радник Живко Матијевић (ШК „Словен“).

Живко Матијевић, председник Шах клуба „Словен“ каже да су сви у клубу срећи и почаствовани те да су признања велики подстицај.

„То значи поготово млађим људима и стога верујем да ћемо успети да у тим уврстимо и нове младе, квалитетне играче. Имамо три екипе у оквиру клуба које се такмиче, дајемо све од себе, сходно могућностима, да популаризујемо шах, да га вратимо на стазе старе славе. Акценат је на прволигашкој екипи, која је остварила врхунске резултате, међутим, дугорочно нема успеха без улагања у младе. Покушавамо да анимирамо и школе да нам помогну да што више деце заигра најлепшу мисаону игру. Нећемо стати, нећемо одустати, јер шах је много више од игре“, поручио је Матијевић.

У пионирској конкуренцији најбоље резултате имали су Дуња Младеновић, Џудо клуб „Рума“ и Павле Радишић, Теквондо клуб „Змај“.

Најбоље кадеткиње су Анастасија Иконић, Савате бокс клуб „Рума“ и Јована Гњатовић, Атлетски клуб „Рума“, док је у мушкој конкуренцији награђен Стефан Зубовић, Џудо клуб „Словен“.

Најбољи јуниори су Тамара Милутиновић и Немања Стричић, атлетичари АК „Рума“.

Специјалне награде уручене су Владимиру Гајићу, џудисти и репрезентативцу Србије у самбоу, Немањи Бјелићу, младом џудисти „Словена“ и атлетичару АК „Рума“ Новаку Срдановићу за континуиране резултате у млађим селекцијама.

Награде за допринос у спорту додељене су Милану Милошевићу, дугогодишњем спортском функционеру и Милораду Станковићу, професору физичког васпитања.

Награда – Спортска легенда, постхумно је додељена Миодрагу Плавшићу, професору физичког васпитања.

Када су у питању радничке спортске игре најбоље предузеће је румски Албон, док су најбољи појединци: Марина Јовић, „Инфраструктура железнице Србије“ – Рума и Ђорђе Бероња, ЕПС.

Најбоља основна школа је ОШ „Вељко Дугошевић“, најбољи педагог физичког васпитања за основне школе је Милан Смиљанић. Најбоља средња школа – Гимназија „Стеван Пузић“, најбољи педагог физичког васпитања за средње школе је Вера Милованчевић.

Прочитајте шта су све освојили награђени спортисти.

Поред плакета и захвалница добитници су награђени и и новчано са по 10.000 динара, док је за најбоље у сениорској конкуренцији Општина ума обезбедила по 15.000 динара. Свечаност доделе признања музички је употпунио Народни оркестар Ансамбла народних игара и песама „Бранко Радичевић“. 

Општински фудбалски савез традиционално је наградио најбољи клуб и фудбалера наше општине. Председник ОФС – Рума Слободан Поповић уручио је признања ФК „1. мај“ и младом фудбалеру Љубомиру Вукмановићу.

Извор: Општина Рума