ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА „СПОРТИСТА ГОДИНЕ 2022“

Градска управа за културу и спорт у сарадњи са Спортским савезом Града организовала је свечаност у Градској кући, у част оних који су током 2022. остварили најбоље резултате.
Награда „Спортиста године“ додељује се за посебна достигнућа у области спорта и то у следећим категоријама: најуспешнији пионири, кадети, јуниори, сениори, најуспешнији клуб, тренер и професор, а додељује се и специјална награда за изузетан допринос спорту, која је ове године припала прослављеној атлетичарки Драгани Томашевић.
Награда „Спортиста године“ припала је кајакашу  Бојану Зделару, четврту годину за редом,  који је постигао високе резултате на домаћим и међународним такмичењима.
Како је рекао начелник Градске управе за културy  и спорт Васиљ Шево, запослени у градском „Спортском Савезу“, имали су пуне руке посла, кандидата је било пуно, а само су нијансе одлучивале ко ће бити најуспешнији међу успешнима.
Начелник Шево је честитао награђенима истичући да су они дали све од себе да буду најбољи, а уз то,  били су промотери себе, свог рада, својих клубова, као и промотери свог града.
Спортистима и њиховим тренерима  начелник је пожелео много успеха у каријерама, а како је истакао, они који заслужују похвалу су и професори. Градска школска првенства заузимају високо место на  мапи школског спорта Србије, а та првенства чине базу из које долазе спортисти у клубове са територије нашег града.
Начелник Шево је додао да Сремска Митровица из године у годину све више улаже у спорт.  Буџет је повећан и ове године, а средства ће бити поново усмерена и на оне успешне – како појединце, тако и клубове.

Извор: Град Сремска Митровица