SUBOTICA : DODELJENE DIPLOME NAJBOLJIM MATEMATIČARIMA

Oko dve stotine đaka, njihovih nastavnika i roditelja juče su još jednom pokazali da niko tako lako, do poslednjeg mesta, ne ispuni Veliku većnicu Gradske kuće u Subotici kao što to svake godine urade najbolji matematičari, navodi portal Subotica.com.

Diplome i zahvalnice danas je dobilo oko 150 osnovaca i 36 srednjoškolaca, koji su osvojili nagrade i pohvale na takmičenjima.

Naš grad ima uspešne i dobre matematičare. Ove godine bilo je 370 učesnika, što je u odnosu na prošlogodišnjih 430 za oko 20 odsto manje takmičara, jer se naš grad, nažalost, prazni iz raznih razloga – kaže Ljubica Kiselički, predsednik komisije za matematička takmičenja. – Želimo da se zahvalimo svakom detetu koje žrtvuje svoj vikend i vežba da bi se takmičio, i da iskažemo poštovanje zbog njihovih sjajnih uspeha.

Najbolje matematičare pozdravila je i Timea Horvat, zamenica gradonačelnika, koja im je poručila da nisu samo ponos svojih roditelja i nastavnika, već i celog grada.

Važno je da imamo što više ovako lepih trenutaka, važno je i da obratimo pažnju na obrazovanje, a naročito na talentovanu decu  jer na njima svet ostaje i oni su vera u bolju budućnost našeg grada – ističe Timea Horvat.

Među onima kojima brojevi, geometrija i aritmetika nisu bauk je i Jovan Tomić, učenik petog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Kada sam čuo za poene znao sam da ću biti među nagrađenima, ali sam se iznenadio kada sam video da sma prvi. Volim matematiku, ona me opušta a volim i da se takmičim. U njoj je sve na neki način teško, ali se sve može naučiti – jasan je Jovan.

Izvor: Subotica.com