ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ У АКЦИЈИ МЕДАЉА „ЛАЈОША ВЕРМЕША“

Свечана додела награда у акцији Медаља „Лајоша Вермеша“ кроз коју се, већ дванаесту годину, награђују најбољи спортисти Суботице, одржана је данас у ресторану „Спартак“. Вермешове медаље додељују се у апсолутној категорији, а на основу гласова тридесеточланог жирија. За најбољег спортисту у 2017. години по оцени жирија проглашен је рвач Давор Штефанек, други је дизач тегова Тамаш Кајдочи, а трећи фудбалер Ђорђе Ивановић. Медаље им је уручио Михаљ Вермеш, унук Лајоша Вермеша.

Спортисти пласирани од 4. до 10. места награђени су Вермешовим плакетама. Четврто место деле Леона Рогић (уметничко клизање) и Мартин Мачковић (веслање), пети је Андреј Барна (пливање), шести Александар Максимовић (рвање), седми Урош Кецман (одбојка), осми Габор Сагмајстер (мото-спорт), девети Милош Николић (кошарка), док је десето место заузео је тенисер Филип Мандовић.

Вермешову медаљу за најбољи клуб у 2017. години добио је Рвачки клуб Спартак, а медаљу за спортски подвиг године стонотенисер Лука Андрашић који је са репрезентацијом Србије постао првак Европе за особе са инвалидитетом.

Награду Медаља „Лајоша Вермеша“ организује Спортско-рекреативно удружење „Вермеш 1860“, односно спортски новинар Никола Стантић уз помоћ медијског партнера „Суботичке новине“, и подршком Града Суботице, ресора за спорт и омладину, Спортског савеза града Суботице и других партнера. 

Члан Градског већа задужен за област спорта и омладине, немања Симовић, честитао је спортистима на успесима и освојеним признањима, али и организатору на успешно приређеној манифестацији.

– Искрене честитке свим добитницима овог признања и Николи Стантићу као организатору који већ дванесту годину успешно организује ову манифестацију. Иза нас је успешна година када је реч о нашим спортистима и њиховим резултатима. Као и увек, и у 2017. години су се потрудили да нас у више наврата обрадују освајајући разна одличја на разним такмичењима. У жељи да спортистима олакшамо рад, испунили смо многе планове везане за инфраструктурно опремање спортских терена, а завршена су и два велика пројекта: покривање базена у Дудовој шуми новим балоном и постављање рефлектора на Градском стадиону. Чека нас реализација још два веома важна пројекта: изградња атлетске стазе на Градском стадиону, која би требало да се уради на пролеће, и покривање Градског клизалишта – истакао је Немања Симовић.

Извор: Град Суботица