ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ „ ZLATNI PETAO- POWERED BY INTESA“ ЗА НАЈБОЉЕГ МЛАДОГ ПОЉОПРИВРЕДНИКА И НАЈУСПЕШНИЈУ ЖЕНУ У ПОЉОПРИВРЕДИ

У Новом Саду синоћ су додељене награде „Zlatni petao – powered by Intesa“ за најбољег младог пољопривредника и најуспешнију жену у пољопривреди . Догађај су организовали Српско удружење младих пољопривредника, Привредна комора Србије, Привредна комора Војводине уз подршку Банке Интеза.

Од преко 100 пријављених на конкурсу жири је синоћ представио по три првопласирана  у свакој категорији.  Најбољи млади пољопривредник је Ђорђе Исаиловић из Врбаве на планини Рудник,  а најуспешнија жена у пољопривреди је Јасмина Новаков из Жабља.  У категорији најбољи млади пољопривредник треће и друго место освојили су Славољуб Николић и Алекса Цветановић, док су у категорији најуспешнија жена у пољопривреди треће и друго место припали Ведрани Недељков и Ани Чупић.

Александар Миловановић, секретар Српског удружења младих пољопривредника истакао је да је овај догађај значајан за младе пољопривреднике јер подстиче развој и останак на селу , истичући да је Банка Интеза препознала значај и управо због тога подржала овај догађај.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић  истакао је да  ће Привредна комора Војводине увек бити подршка пројектима којима се подстиче развој и останак младих на селу као улагање у пољопривреду.

Жељко Петровић, члан ИО Банке Интеза истакао је да  та банка подржава развој пољопривреде  и да је  управо зато препознала значај и конкурса Златни петао.  10 година смо присутни као банка  која подржава пољопривреду и настављамо да побољшавамо наше сервисне моделе, поготово у области које су намењене за младе пољопривреднике истакао је Петровић.

Банка Интеза обезбедила је за првопласиране новчане награде у износу од по 100 хиљада динара  и студијско путовање у Италију.

Овогодишњи жири радио је у саставу: Ласло Арендас, пољопривредни аташе делегације ЕУ у Србији,  проф.др Недељко Тица, декан Пољопривредног факултета у Новом Саду,  Проф. др Снежана Ољача, Жељко Петровић, члан ИО Банка Интеза, Марија Ћеклић, новинар, Проф. др Владан Богдановић, др Дарко Јевремовић , Вељко Јовановић, саветник председника Привредне коморе Србије, Младен Петковић, секретар Удружења пољопривреде Привредне коморе Војводине, Александар Миловановић, секретар СУМП-а и Милан Борић, председник СУМП-а.

„ Zlatni petao – powered by Intesa“ већ припрема конкурс за наредну годину , али и серије едукативних радионица на тему пољопривреде које ће организовати широм зеље фокусирајући се на теме одрживе производње , зелене агенде и иновација у пољопривреди.