ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА ПРИПАДНИЦИМА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ И ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручили су данас, у Великој ратној сали Старог генералштаба, кључеве од 34 стана активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Том приликом, министар Вулин је истакао да не постоји подела на активне и пензионисане припаднике система одбране, јер свако ко је једном био припадник Војске Србије он је њен припадник заувек.

– Баш као што је његово животно опредељење да буде уз своју домовину, да је чува и брани, тако се и домовина и према њему односи, без обзира на његово животно доба или време. Ви сте своје животе посветили својој Војсци, своје животе сте посветили својој држави и ово је начин да вам и Војска и држава за то кажу хвала – рекао је министар одбране и додао да је пред нама масовна стамбена изградња која треба да реши стамбена питања за све припаднике безбедносног сектора.

Министар Вулин је нагласио да док тај процес стамбене изградње не почне, а почеће у месецима који су пред нама, Министарство одбране и Војска Србије настављају с политиком и организацијом која омогућава да се за значајни број припадника Војске обезбеди решавање стамбеног питања.

– Већ сада смо ушли у добар циклус и готово да није било месеца да нисмо поделили бар 30 станова. Тако ћемо и наставити. Сви припадници Војске Србије могу да очекују да ће њихово стамбено питање бити решено. Наш циљ јесте да покажемо сваком припаднику наше војске да бринемо о њему и његовој породици и да, када уђе у наш систем, када постане део система безбедности, о њему има ко да брине. Као што он брине о својој земљи, као што брине о безбедности сваког нашег грађанина, тако се и о стандарду, о положају припадника Војске Србије и о положају њихових породица брине унутар Војске Србије. Ми водимо рачуна о нашим припадницима – рекао је министар Вулин подсећајући да без јаке и стабилне Војске нема ни јаке и стабилне Србије, а она нам је свима највиши и најузвишенији циљ.

Један од људи који је данас коначно решио своје стамбено питање је и пуковник у пензији Златан Јеремић. Он ће, након четврт века, ући у свој нови стан на Бежанијској Коси.

– Овај дан значајан је у животу моје поредице јер нам обезбеђује да овај период, односно моју пензију, проведем у лепшем, смиренијем окружењу, а мојој породици свакако већи комодитет – рекао је пуковник у пензији Јеремић, напомињући да у данашње време није нимало лако доћи до свог стана.

Он је нагласио да треба имати наду и поверење у оне људе који брину о нама, јер како каже, у његовој дугој војничкој каријери од претпостављених је добијао самo бригу о њему, његовом положају и доброти као професионалцу и војнику Војске Србије.

– Захваљујем се Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије да своју пензију проведем на квалитетнији и бољи начин – рекао је Јеремић, пожелевши свима који још нису решили стамбено питање у најскорије време дс реше ту животну бригу.

Данас је до крова над главом дошао и начелник Одсека за морал Управе за људске ресурсе Генералштаба пуковник Срећко Кузмановић, који на решавање стамбeног питања чека већ 30 година.

– Добити стан је велика ствар и велико олакшање за читаву породицу. На тај начин и држава и Војска показују своју бригу према нама, доказујући да труд и рад који смо ми уложили у повећање опративних и функционалних способности система није прошао неопажено – поручио је пуковник Кузмановић, додајући да ће нови стан на Бежанијској Коси моћи да откупи по повољнијим условима од тржишних.

Припадницима Министарства одбране и Војске Србије данас су додељена 34 стана у Београду, Куршумлији, Новом Пазару, Суботици и Крушевцу, од чега је кључеве преузело 29 припадника.

Извор: Војска Србије