ДОДЕЉЕНО 200 СЕДИШТА ЗА БИЦИКЛА

Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора и ове године је наставио акцију доделе бесплатних дечијих седишта за бицикла, чиме учешће најмлађих суграђана у саобраћају бива безбедније. Данас је у Атријуму Жупаније уприличена свечана додела нових 200 седишта, којој су присуствовали чланови Савета, као и председник овог тела, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

Ратковић је подсетио да је ова акција започета 2019. године и од тада до данас подељено је чак 700 седишта. Велики одзив суграђана на овакве акције, према његовим речима, јасан је показатељ успешности истих.

„Оно што ћу ја апеловати на Савету, да у наредном буџету Савета повећамо значајно ова средства, како би што више суграђана добило ова седишта за бицикле“, рекао је градоначелник Антонио Ратковић.

Градоначелник је овом приликом најавио још једну нову акцију, а у питању је конкурс за субвенционисање куповине нових бицикала, који ће бити отворен следеће недеље.

„Ради се о субвенцијама од 10.000 динара по бициклу, из једног домаћинства могућа је једна пријава, а оно што ће нам бити битно да су сви који се пријаве са територије Града Сомбора и да предрачун буде из продавнице са територије Града Сомбора“, истакао је градоначелник.

Поред наведеног, Антонио Ратковић наводи да ће Савет наставити да додељује светлосне сетове за бициклисте, а уједно је истакао да је у плану изградња још две бициклистичке стазе у наредне две године, чиме се тежи очувању Сомбора као града бициклиста.

Извор: Град Сомбор