ДОГРАДЊА ВРТИЋА „БУБАМАРА“ У СОМБОРУ – МЕСТО ЗА ЈОШ ДВЕ ГРУПЕ МАЛИШАНА

У вртићу „Бубамара“ у Сомбору, изводе се радови на доградњи простора за потребе проширења капацитета самог вртића и могућности за већи пријем деце за обданишни рад. Тим поводом, радове су обишли градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, заменица градоначелника Љиљана Тица, градска већница за област културе и образовања Анита Стојаков, градски већник за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић, те начелник Одељења за образовање Горан Тодорић, помоћница начелника Одељења за комуналне делатности, имовинско – правне и стамбене послове Росана Крстић и директорица Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Снежана Газетић Павошев.
Приликом обиласка градилишта, градоначелник Ратковић се у разговору са извођачима радова информисао о динамици и планираном завршетку радова, те изјавио да ће локална самоуправа наставити да ради на проналаску решења за смањење листе чекања деце која желе да бораве у вртићима.
„Данас смо обишли радове на доградњи вртића овде у Спортској улици. Свесни смо да су листе чекање огромне, те смо крајем прошле године определили средства и кренули у поступак јавне набавке и на наше велико задовољство, радови су у току. Доградњом овог блока вртића негде око 60 наших малишана са листе чекања ћемо уписати у овај нови објекат, а свакако да то није крај решавања листе чекања. Наш задатак је да изнађемо решење и за остале малишане како би скратили што више листе чекања и омогућили нашим малишанима да користе услуге предшколске установе. За ове радове смо из буџета Града издвојили око 43 милиона динара без ПДВ-а“, рекао је градоначелник Ратковић.
Поред ових, градоначелник Ратковић је са сарадницима обишао и радове на санацији објекта вртића „Пчелица“ у Чонопљи. У току су радови на санацији дворишне фасаде и улазног хола, постављање комарника као и замена старе расвете ЛЕД расветом у собама. Када је реч о завршеним радовима, замењен је стари систем грејања уградњом новог, еколошки прихватљивијег система централног грејања на гас, замењена су стара улазна врата и светларник са новом ПВЦ столаријом у десном крилу објекта, те је делимично бетонирано двориште.

Извор: Град Сомбор