ДОМ КУЛТУРЕ СИВАЦ НАЈУСПЕШНИЈИ НА ДЕЧИЈОЈ ЗОНСКОЈ СМОТРИ

У организацији Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине одржане су дечије зонске смотре на територији АП Војводине. На 7 зонских смотри на тероторији АП Војводине представило се 126 фолклорних ансамбала, певачких група, солиста певача и свирача на традиционалним инструментима. Они су се представили у две категорије – изворног стваралаштва и кореографисаног фолклора. У обе категорије били су разврстани на основу узраста, у старосне категорије нижих и виших разреда. Када је реч о културно-уметничким друштвима из општине Кула, највећи успех остварили су чланови Дома културе Сивац.

Учествовање у програму 63. Музичког фестивала деце Војводине у Врбасу, по одлуци селектора Дејана Трифуновића и Драгана Миливојевића,  у категорији кореографисаног фолклора у нижим  разредима, обезбедили су чланови Дома културе Сивац са ,,Српским песмама и играма са Кордуна“ и у категорији виших разреда такође чланови Дома културе Сивац са ,,Српским песмама и играма из Беле Паланке“ и чланови КУД ,,Србија“ из Куле са ,,Играма из околине Кобишнице“.

У категорији изворног стваралаштва на  15. Фестивал дечјег изворног стваралаштва пласирао се Дом културе са ,,Српским песмама и играма из Сивца“.

На 37. Смотру народног стваралаштва Србије у Бадњевцу пласирали  су се Дом културе Сивац са ,,Српским песмама и играма из Сивца“ и МКЦ ,,Непкер“ Кула са ,,Играма из Молдове“.

Извор: Општина Кула