ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИЈА НОВУ МЕДИЦИНСКУ ОПРЕМУ – ОМОГУЋЕНА ДИЈАГНОСТИКА ЗА ВИСОКОРИЗИЧНУ ТРУДНОЋУ

Нови објекат специјалистичких служби, нова возила за потребе Службе хитне медицинске помоћи, ново возило за потребе превоза пацијената на хемодијализу, нова медицинска опрема, упућивање нових шест лекара на специјализацију, као и шест нових апотека, само су део у низу промена у систему локалне здравствене заштите у протеклих неколико месеци.

Према речима директора Дома здравља у Кули, Жарка Шевина, на унапређењу здравствене заштите грађана општине Кула и даље се вредно ради. Он у разговору, између осталог, наводи да је крајем прошле године локална самоуправа решила један од горућих проблема у функционисању здравствене заштите, а ради се о увођењу система централног грејања у амбуланти у Липару. На овај начин и грађани и запослени у здравственој станици, добили су одговарајуће услове за лечење и рад.

Доктор Шевин такође истиче нови уговор о донацији, који ће омогућити додатну нову опрему.
„Оно што бих истакао је да је Дом здравља Кула потписао уговор о донацији са Контролом летења Србије и Црне Горе, вредан 6.285.000,00 динара. Наиме, ова финансијска средства ће у наредном периоду бити утрошена за набавку медицинске опреме за потребе офталмологије и гинекологије“
Важност нове опреме посебно се односи на жене, јер ће на овај начин и труднице са високо ризичном трудноћом и потребом за дијагностиком, у смислу контроле срчаног откуцаја плода, уместо одласка на преглед у Сомбор, ту услугу моћи да добију у Дому здравља у Кули.

Извор: Општина Кула