ДОМ ЗДРАВЉА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН УВЕО ЈЕ НОВИНУ У ПОСЛОВАЊЕ

Дом здравља општине Темерин увео је новину у пословање. Становници Месне заједнице Бачки Јарак и Месне заједнице Сириг у могућности су да ураде лабораторијске анализе у својим местима становања. Грађани Бачког Јарка то могу да ураде понедељком и четвртком од 8 до 9 часова у амбуланти свог места, док грађани Сирига могу да изваде крв и ураде биохемијске анализе у својој амбуланти средом од  8 до 9 часова.

Овим поводом, Члан већа за здравство и социјалну заштиту, Младен Зец, изразио је задовољство  што је грађанима ове две месне заједнице обезбеђено да у свом месту могу да ураде потребне лабораторијске анализе, посебно старија популација којој је главни проблем превоз као и смањена и отежана покретљивост.

„Морам да напоменем и да је продужено радно време лабораторије у Темерину, па тако сада пацијенти могу да изваде крв и донесу узорке на анализу до 9:30 часова. Такође, захваљујем се директору Дома здравља, Томиславу Угарковићу, што је успео да обезбеди услове за рад и несметано функционисање лабораторије“, рекао је Зец. 

 

Извор: Општина Темерин