ДОМУ ЗДРАВЉА 5,4 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ОПРЕМАЊЕ

Кабинет министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић, доделио је данас јединицама локалне самоуправе у Србији средства за суфинансирање мера које треба да допринесу расту наталитета. Општини Врбас, тачније Дому здравља „Вељко Влаховић“, припало је кроз овај програм 4.590.000 динара.

Прецизније, за набавку новог ултразвука за Дом здравља, Кабинет МДПП обезбедио је 3.400.00 милиона динара, док је за набавку аутомобила за службу кућне неге са поливалентном патронажом, као и за редован одлазак педијатара и гинеколога у удаљене амбуланте, у циљу остваривања права на здравствену заштиту најосетљивијих група становништва, деце и трудница, обезбеђено 1.190.000 динара. Задатак општине Врбас је да за прву набавку обезбеди додатних 600.000 динара, а за другу додатних 190.000 динара, тако да је укупна вредност опремања Дома здравља „Вељко Влаховић“ процењена на 5.400.000 динара.

У име локалне самоуправе уговор је у Палати Србија потписао Милан Глушац, председник општине Врбас. Заједно са њим свечаности је присуствовала и Миљана Штулић, заменица председника општине.

Извор: Општина Врбас