ДОМУ ЗДРАВЉА НОВА ОПРЕМА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ УСЛУГА

Општина Врбас и Министарство за бригу о породици и демографију, реализујући програм унапређења мера популационе политике, обезбедили су више од милион динара вредну опрему за Службу поливалентне патронаже Дома здравља „Вељко Влаховић“. Ради се о рачунарској и видео опреми, али и разним помагалима и опремом за усвајање вештина родитељства и добре бриге о новорођенчадима.

„Брига о деци и породици и боља демографска слика један је од приоритета Владе Србије и наше локалне самоуправе. Опрема која је обезбеђена за вредна је 1.266.000 динара, од чега је Министарство за бригу о породици и демографију издвојило 760.000 динара, а општина Врбас 506.000. Опрема ће бити од помоћи нашим будућим родитељима да се боље снађу у првим изазовима који их очекују, а на локалној самоуправи је да настави да континуирано улаже у здравство, што најбоље потврђује одлука да за ову област у 2024. години определимо 38 милиона динара. У последњих десет година у здравство је уложено 184 милиона динара“, рекла је приликом предаје опреме Тијана Алексић, заменице председника општине Врбас.
У име Дома здравља „Вељко Влаховић“ на помоћи се први захвалио др Горан Ђуровић, директор установе, који је истакао да ће вредна и квалитетна опрема омогућити запосленима да додатно унапреде свој рад и још ефикасније пруже многе услуге грађанима. „Ово опремање је плод изузетне сарадње Дома здравља и општине Врбас, посебно Одељења за друштвене делатности, и хвала свима који су учествовали у овој акцији, посебно заменици председника општине Тијани Алексић, али и свим другим актерима не само ове већ и свих других акција које за циљ имају унапређење квалитета здравствених услуга у врбаском Дому здравља“, рекао је др Ђуровић.
Део пристигле опреме биће коришћен у Школи за труднице, која у оквиру Дома здравља „Вељко Влаховић“ функционише већ више од десет година.
„Годишње кроз школу прође десетак група са од по пет до осам трудиница, а новина коју нам омогућава нова опрема је да Школа за труднице прерасте у Школу родитељства, у коју ћемо укључити и тате, како би дали значај родно балансираном родитељству. Очеви ће имати могућност да се равноправно са својим супругама припреме за долазак бебе и за негу новог члана породице. Нова опрема значајна је за лакше усвајање свих вештина које овде учимо, од сада ће све демонстрације ићи много лакше, јер нам је то и главни метод рада. Обрађиваћемо и теме из пројекта ‘Разиграно родитељство’, као што је пренатална везаност, значај разговора са бебом, значај читања бебама и друге“, рекла је патронажна сестра Татјана Радовић Тадић, која већ десет година води Школу за труднице у Дому здравља.

Извор: Општина Врбас