„ДОН ДОН“ УСПЕШНО ПОСЛУJЕ У НАШЕМ ГРАДУ И ЗАПОШЉАВА ОКО 200 РАДНИКА

Градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, са своjим сарадницима – замеником Сашом Сантовцем и помоћницима Драганом Ћапином и Симом Салапуром, обишао jе данас производне погоне компаниjе “Дон – Дон” , коjа послуjе у закупљеним погонима “Житопродукта”. 

Градоначелник jе након обиласка рекао да jе наjважниjе то што 200 Зрењанинаца тренутно ради у овоj фабрици и снабдеваjу преко 60 одсто тржишта у нашем граду.

„Веома jе интересантно видети и сам процес производње, од места где се меље жито, до самог резања и паковања хлеба у погону. Драго ми jе, како сам чуо, да постоjи амбициjа да се прошируjе посао, обнавља и осавремењуjе технолошки процес, а сигуран сам да ће успети да све административне препреке, коjе носи са собом стечаj “Житопродукта” превазиђу, а у томе имаjу и нашу подршку“, рекао jе градоначелник Jањић.

Говорећи о искуству током претходних седам година, колико послуjу у нашем граду, директор Алеш Мозетић jе рекао новинарима да су од почетка до данас од 10.000 jединица дошли до 50.000 и да имаjу развоjне планове за наредни период. Казао jе и да jе тренутно запослено око две стотине људи – 80 у пекари, 50 у силосу и млину и 60 у спољним дистрибуциjским и комерциjалним делатностима.

„Битно jе истаћи и пословање млина и силоса у нашем систему, где данас мељемо готово две стотине тона пшенице и откупљуjемо седамдесет хиљада тона из ових краjева. Задовољни смо и имамо амбициjе за наставак рада овде. Ми смо национални ланац пекара и из ове пекаре покривамо Кикинду, Зрењанин и Нови Сад, а у самом граду Зрењанину имамо и наjвећи удео“, казао jе он.

Како jе истакао постоjи сарадња и са примарним произвођачима пшенице и у претходном периоду она jе све успешниjа. 

„Нама jе у структури мељаве потребна и боља врста пшенице, не само приносна и сточна и то стумулишемо плаћањем бољих цена, тако да сваке године то иде на боље и имамо све квалитетниjу сарадњу и нема потребе да пшеницу довозимо из других краjева. Задовољни смо и таj део се лепо развиjа“, рекао jе jош Мозетић. 

  Компаниjа “Дон Дон” jе у прве четири године пословала само у пекари и млину, док су у последње две и у силосу, односно закупљуjу цео погон “Житопродукта”.

„То jе некако и логично, jер, тако jе и цела фабрика била постављена, да jе имала све од приjема до прераде житарица и финализациjе. Планови су да се то и даље развиjа, ми из jедне линиjе данас имамо четири производне линиjе и имамо амбициjу да то развиjамо и даље. Главни изазов jе статус целе компаниjе, процес коjи се врши и стечаjни поступак, jер, то на неки начин онемогућава праве стратешке инвестициjе на овоj локациjи, а сви се надамо да ће то што пре бити разрешено и да се на тоj платформи инвестира на прави начин“, истакао jе Алеш Мозетић.

Извор: Град Зрењанин