ДОНАЦИЈА ЋЕ ОМОГУЋИТИ ЛАКШЕ КРЕТАЊЕ КОРИСНИКА

Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту јуче је уручена донација Фондације Чила фон Безелагер из Немачке. Донација се састојала од инвалидских колица, три шеталице и веће количине дидактичког материјала. У име Дневног боравка донацију је примила Биљана Јовичић, директорка Центра за социјални рад Пећинци који је пружалац услуге у Дневном Боравку.

Она се том приликом захвалила Фондацији и свима који су помогли да донација стигне у Дневни боравак у Суботишту.

„Имамо корисника који до сада није имао колица и шеталицу и због тога му је било изузетно отежано кретање док је у Дневном боравку. Ова донација ће му значајно олакшати кретање, а шеталице ће добро доћи још неким нашим корисницима који се теже крећу, тако да слободно можемо рећи да је захваљујући донацији квалитет услуге у Дневном боравку подигнут на виши ниво“ – изјавила је Јовичић.

Донацију је уручила Ружица Мркаљ, председница удружења Социо-екологично из Деча, која је истакла да је Фондација Чила фон Безелагер прошле године донирала ЈКП „Сава“ део радне опреме. Она се посебно захвалила Удружењу „Дуга“ из Аде, које је посредовало у обе донације и са којим, како је рекла, Удружење Социо-екологично има дугогодишњу успешну сарадњу.

Извор: Општина Пећинци