DONACIJA: DVADESET ČETIRI SLIKE ZA PANČEVAČKU BOLNICU

Predstavnici Crvenog krsta Pančevo su danas uručili donaciju, 24 slike, direktoru Opšte bolnice Pančevo Slobodanu Ovuki, navodi 013info. Slike su namenjene ukrašavanju zidova Opšte bolnice Pančevo, a delo su članova likovne sekcije Klubova za odrasla lica, dok je jednu sliku donirao pančevački slikar Emil Sfera.

– Na predlog Komisije za socijalnu delatnost Crvenog krsta Pančevo i uz podršku Klubova za odrasla lica iz Pančeva pokrenuta je Akcija doniranja slika za ukrašavanje prostora Opšte bolnice u Pančevu. Do sada je donirano  22 slike članova likovne sekcije Klubova za odrasla lica i pančevačkog slikara koje će od petka, 20. decembra, krasiti prostorije Opšte bolnice Pančevo.  Na ovaj način želimo da pokažemo humanizam i solidarnost građanki i građana Pančeva koji su umetnička dela koji sami stvaraju, poklonili u humanitarne svrhe, rekla nam je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo,

Ovoga puta su to bili  slikar Emil Sfera i članice i članovi Klubova za odrasla lica iz Pančeva. Njihova umetnost stvarana emocijama koju čine prelepi pejzaži, slike cvetova u živopisnom bojama, ikone, ispuniće toplinom prostore Opšte bolnice Pančevo i sigurno doprineti dobrom ambijentu boravka pacijenata.

– Ja i inače poklanjam slike. Do sada sam poklanjala streljani, 16 godina – svake godine po jednu sliku, pa zašto da ne i bolnici. Da malo osvežimo taj prostor i te zidove, rekla nam je Neda Pavlov, jedna od autorki.

Direktor pančevačke bolnce, Slobodan Ovuka, zahvalio se na donaciji i rekao kako ljudi i kada su bolesni imaju potrebu za nečim lepim kao i da je ideja vredna svake pohvale i svake zahvalnosti.

Crveni krst Pančevo pozvao je slikare da se priključe ovoj kampanji Crvenog krsta. Donacija slika bolnnici je njihova prva akcija ovakvog tipa, a namera je da se toko naredne godine nastavi kako bi se ukrasili i oplemenili prostori i drugih ustanova i institucija u našem gradu.

Izvor: 013info