ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ “TISZA AUTOMOTIVE” КИКИНДСКОЈ БОЛНИЦИ

Компанија „Tisza Automotive“ донирала је Одељењу офталмологије, Опште болнице у Кикинди, оптотип пројектор, уређај вредан око 240.000 динара, неопходан за рад офталмолошке амбуланте. Догађају је, поред представника донатора и менаџмента кикиндске болнице, присуствовао Никола Лукач, градоначелник Кикинде, са својим сарадницима.

“Захваљујем компанији ‘Tisza Automotive’ јер ово није први пут да донира кикиндској болници, која запошљава велики број наших суграђана и увек нам је излазила у сусрет. Њихова друштвена одговорност посебно је виђена током пандемије корона вируса. Врло је важно имати овакву фирму која осећа припадност нашем граду и која је увек спремна да заједно са Градом Кикинда реализује пројекте који ће унапредити живот наших суграђана“, рекао је градоначелник.

Ради се о аутоматском пројектору графикона, који поседује све врсте оптотипа и користи се помоћу даљинског управљача:

“Садржи 41 графикон, велики број су оптотипи, а поседује и низ тестова који се користе са црвеним, зеленим или поларизујућим филтером. То је уређај који нам је потребан у свакодневном раду, зато што сваком пацијенту, који уђе у очну амбуланту, на почетку прегледа, треба да му се узме видна оштрина“, истакла је др Драгана Радин, начелница Одељења офталмологије.

Компанија „Tisza Automotive“ до краја године обезедиће додатна средства за нову донацију:

“Сарадња привредних друштава са кикиндском болницом од изузетно је великог значаја. Верујем да ћемо наставити са лепом праксом донирања неопходне опреме. Жеља нам је да помогнемо у унапређењу услова рада у овој здравственој установи“, додао је Акош Барна, генерални директор компаније „Tisza Automotive“.

Извор: Град Кикинда