DONACIJA VENERA BIKE BICIKLA ZA VOLONTERE CRVENOG KRSTA

Danas je u prostorijama Crvenog krsta Apatin, upriličena podela donacije bicikala koje fabrika za proizvodnju bicikala VENERABIKE iz Subotice u saradnji sa Atletskim klubom Apatin, dodelila Crvenom krstu Vojvodine. Primopredaji donacije prisustvovao je i predsednik Opštine Apatin, Milan Škrbić, navodi subotica.info. Primopredaji donacije prisustvovali i predstavnici sedam gradskih i opštinskih organizacija Subotice, Sombora, Kule, Odžaka, Vrbasa, Žitišta i Apatina kojima su donirana bicikla predata u trajno vlasništo, isključivo u svrhu korišćenja za korišćenje u aktivnostima gore navedenih gradskih i opštinskih organizacija Crvenog krsta u terenskim uslovima.

„Prvo da se zahvalim Goranu Čegaru na realizaciji ove inicijative, hvala i vama svima koji ste došli baš u Apatin, zato sam i tu da vas lično pozdravim, pogotovo donatoru ovih bicikala vlasnicima VENERABIKE. Crveni krst Apatin u ovom trenutku ima 70 volontera, koji vredno rada na terenu i na raspolaganju su našim građanima. Hvala im jer su se dobrovoljno javili i nesebično pomažu našim sugrađanima, i angažuju se maksimalno pored lekara, policije, vojske. Od velikog značaja je da su u vanrednom stanju sve institucije od javnog značaja jedinstvene i da su na usluzi našim sugrađanima. Ova bicikla će sigurno dobro doći, kako volonterima, tako i korisnicima usluga Crvenog krsta.“ – izjava Milan Škrbić, predsednik Opštine Apatin.

„Zahvaljujući dugogodišnjoj korektnoj komunikaciji VENERABIKE i AK Apatin u realizaciji Apatinskog polumaratona i drugih atletskih manifestacija u R. Srbiji, vrlo brzo sam sa vlasnikom kompanije Venera, Sašom Sivićem dogovorio da zajedno učestvujemo u doniranju (22 komada) koja je specijalno za ovu namenu dizajnirao Dragan Kalauz, dizajner i marketing manager iz VENERABIKE koja su brendirana i imaju specijalnu korpu za prevoženje robe. Bicikla se doniraju u svrhu podrške radu volontera Crvenog krsta iz sedam gradova i opština iz Vojvodine koja vrše dostavu pomoći na terenu, građanima kojima je to potrebno“ – izjava Goran Čegar, predsednik Atletskog kluba Apatin.

„Solidarnost i društveno odgovorno angažovanje su važniji nego ikad. Imajući u vidu potrebu podrške najugroženijima među nama, u dogovoru sa Crvenim krstom Vojvodine i AK Apatin, obezbedili smo 22 bicikla posebno dizajnirana za prevoz namirnica i drugih potreba za dostavu na terenu. Kada se ceo svet suočava sa pandemijom novog koronavirusa Covid-19, jedinstveni smo u naporima da podržimo članove našeg društva kojima je pomoć najpotrebnija, uvereni smo da je celo društvo, od državnih institucija, privrednika do pojedinaca, na istoj misiji, a to je da zajedno svim snagama prebrodimo trenutnu situaciju. Pored toga, doprinos svih nas treba da je i u delu poštovanja mera koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo, Institut za javno zdravlje i druge nadležne institucije u cilju očuvanja javnog zdravlja „, rekao je vlasnik VeneraBike-a Saša Sivić.

Donaciju je ispred CK Vojvodine primio njegov sekretar Boško Mitrašinović, dok je donaciju ispred donatora uručio Goran Čegar predsednik Atletskog kluba Apatin koji je od decembra prošle godine predsednik opštinske organizacije Crvenog krsta Apatina.

“Pre svega želim da se zahvalim i pozdravim donatora VENERABIKE iz Subotice za ovu donaciju i da pozdravim sve naše volontere, čast mi je i zadovoljstvo da danas preuzimamo ovako specifičnu donaciju 22 bicikla koje ću biti namenjeni našim volonterima da na najlakši, najbrži i najjednostavniji način dođu do naših starih lica, svakako do naših korisnika. Moram da istaknem da je svaka donacija vrlo dragocena, međutim ova je stvarno posebna i direktno upućena našim volonterima, a indirektno je upućena našim korisnicima. Zaista hvala danas posebno donatorima, takođe hvala i svim ostalim donatorima koji su uputili donacije. Ovim putem pozivam sve koji mogu i koji su u prilici da doniraju, jer ovo je situacija gde je potreba sve veća i veća, da ljudima koji su u problemima pružimo pomoć. Izjava Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog krsta Vojvodine.

“U ovoj teškoj i zahtevnoj situaciji u kojoj se nalazimo, uspeli smo da realizujemo ideju koja je potekla odavde, iz naše organizacije Crvenog krsta, a to je da obezbedimo donaciju u vidu bicikala , koja će mnogo pomoći u realizaciji zadataka koji naši volonteri obavljaju, a tu pre svega mislim na obilazak starijih osoba i svih onih kojima je kretanje ograničeno. Posebno sam zahvalna donatoru, firmi VENERABIKE, koji je shvatio važnost naše ideje i na taj način pokazao veliko srce i humanost. Najviše sam ponosna i zahvalna našim volonterima koji su istinski junaci ovog vremena, koji pored lekara pokazuju veliku požrtvovanost u borbi protiv ove pandemije. Pored naših volotera, volonteri Crvenog krsta širom Srbije, a slobodno mogu reći i u celom svetu svojim angažovanjem pomažu svima onima kojima je pomoć potrebna u borbi sa ovim virusom” Izjava Tijana Tomašević, sekretar CK Apatin.

Izvor: subotica.info