ДОНАЦИЈОМ НИС-А ИЗГРАЂЕНА ДВА ДЕЧЈА ИГРАЛИШТА У ХАЈДУКОВУ И НА ПАЛИЋУ

Народни посланик и председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) данас је, заједно са представницима Нафтне индустрије Србије (НИС) а.д. Нови Сад предао на коришћење дечја игралишта на Палићу и Хајдукову која су изграђена средствима донације НИС-а у износу од 1,3 милиона динара. У оквиру радова, које су реализовали локални предузетници, постављене су ударне подлоге, набављене и уграђене нове њихалице, постављене информативне табле на оба игралишта, док су на игралишту на Палићу уграђене и дупле клацкалице, лелујави мост и мултифункционални комплекс реквизита.

Уз изражавање захвалности на овој донацији, др Балинт Пастор је истакао како сарадња Града Суботице и НИС-а има дугу традицију и да је НИС суботичкој локалној самоуправи до сада донирао девет милиона динара за разне пројекте у области спорта и културе.

„У неким претходним периодима било је одређених недостатка у комуникацији између бивше градске власти и Нафтне индустрије Србије. Зато се и дешавало да мештани Палића, Хајдукова и Шупљака  негодују због пробних бушења за која НИС има све неопходне дозволе са покрајионског нивоа. Све те ситуације решавали смо у заједничкој комуникацији са мештанима ових насеља. Један такав састанак одржали смо 22. новембра 2021. године, када смо се договорили да та комуникација буде на још већем нивоу, односно да НИС увек санира штете које се, по природи ствари, понекад дешавају и врати нешто локалној заједници. У оквиру тог договора је управо овај данашњи догађај у Хајдукову и на Палићу. То је само почетак, наставићемо сарадњу јер је то у интересу и грађана Суботице и мештана свих ових насеља, али и Нафтне индустрије Србије. У име Града Суботице захваљујем се на овој донацији и отворености за сарадњу. И ми ћемо се, такође, трудити, да та комуникација буде добра и у обостраном интересу“, нагласио је др Балинт Пастор.

Директор производног департмана НИС-а, Предраг Радановић, изјавио је да је визија пословања Нафтне индустрије Србије усмерена на одговорност према будућим генерацијама.

„Изградња два дечја игралишта, у Хајдукову и на Палићу, добар је пример успешне сарадње између НИС-а и Града Суботице. Ово је само један мали допринос НИС-а да се покаже као друштвено одговорна компанија која ће и у будућности наставити сарадњу са Градом Суботицом, која је већ неколико година веома успешна. Вредност донације за изградњу ова два дечја игралишта је 1.300.000 динара“, рекао је Предраг Радановић.

Извор: Град Суботица