ДОНИРАНИ НОВИ АПАРАТИ СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ

Захваљујући доброј сарадњи Града Сомбора и Пољопривредне стручне службе Сомбор (ПСС), Општа болница „Др Радивој Симоновић“ данас је добила још једну вредну донацију у вредности од 600 000 динара. Реч је о пацијент-монитору и ЕКГ апарату, који ће се налазити у Ковид одељењу и служиће за праћање стања најтежих пацијената. Донација је организована на иницијативу запослених у Пољопривредној стручној служби, а апарате су данас уручили директор ПСС Владимир Сабадош и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

Драган Растовић, директор Опште болнице, захвалио се ПСС и Граду на донацији која је веома брзо реализована, истакавши да је она у овом тренутку од великог значаја за болницу.

„Ради се о пацијент-монитору за праћење виталних параметара витално угрожених пацијената, везано, пре свега за Ковид одељење, и троканални ЕКГ апарат за бележење ЕКГ функције срца. Још једном бих се захвалио директору и надам се да ће ова вредна донација свакако допринети раду болнице. Апарат ће се налазити у Ковид грудном одељењу, тамо где се налазе најтежи пацијенти, значи са најтежом клиничком сликом“ објаснио је Растовић.

„Донацију реализујемо заједно са Градом Сомбором, с којим Пољопривредна стручна служба има веома добру сарадњу, као и са општинама Оџаци и Апатин. Ово је била жеља свих запослених и нашег руководства да помогнемо, с обзиром да смо ми релативно мало привредно друштво, али у власништву Републике Србије, ми смо успели да прикупимо ова средства и оно што је јако добро, што би се захвалио и добављачу, да су они практички за седам дана донели опрему, која ће већ данас поподне бити у функцији болесних на одељењу, тако да се надамо да ћемо и медицинском особљу, а и пацијентима помоћи са оваквим средствима“ рекао је директор Пољопривредне стручне службе Владимир Сабадош.

Извор: Град Сомбор